Monday, December 14, 2009

Rentetan sepanjang tahun 2009


ahaa.. meh la sekilas pandang.. what happened to me within this year.. 2009
agak bermakna.. tp.. agak sedih.. ahaa.. jomla...

Januari - 5 : aku secara rasminya masuk ke pejabat sebagai seorang trainee aku dok kat department IP.. aku masuk bersama 2 3 orang kawan aku yang laen.. Ijan, Suzana, and Amil.. Amil ya Allah.. memang mase mula2.. tak nk bercakap ngan aku.. tp lame2.. ok la.. aku sepak ko kang Amil... hahahaha aku pegi kerja naik bus.. hee.. agak gembiraa.. huuiii

Februari - I attend satu workshop yang supposely attended by my boss.. and i get the certificated.. weee.. seronoknyee.. :) kawan saya mase sekolah cik Siti Zuliyana bertunang..heee seronok beliau.. :)
8 : My bro's bday... we celebrate it at Kukup...
Ijan my desk mate kat sebelah da decide tok tinggalkan kami untuk jadi seorang lilin... ala.. salah.. nk jadi seorang guru... huuuu...ketidak sanggupan beliau untuk menerokai alam koperat yang penuh dengan pancaroba dan seme nk cepat.. ehuhuhu

Mac - join KBS Bukit Saujana.. huuu agak mencabar.. lalalala aku sorang je gurl dlam society tu.. yang aktif n datang meeting laa... aku dapt jadi ajk ape tah tak engat.. :) weee
25: Luna kucing kesayangan aku da mati akibat terjun dari tingkat 6.. huuu kesedehan aku tak terkata.. huhuhuhu
earth hour
aku terlibat dengan accident kecil... guard kat tepi blah sebelah pemandu tercabut...
Pegy interview jadi pegawai keselamatan kat SUK.. ehuhuhu
aku jumpe ngan sorang uncle kat taxi.. aku berbual ngan dye.. ehuhu dye bagi aku timeline.. w/i 2 years aku kene terer english.. ehuhuhu so.. aku kene prove it right.. ehuhuhu


April - Sturggle time nk abiskan PMP ngan Paul... aha.. sape Paul?? weee ex bf saya?? owwhhh tidakk...wawawa kawan consultant saye.. hee... i improve much after i werk with him more than 3 month rasenye.. ehuhuhuhu adik aku si Ngah beli Suffix.. sedap aku bg nama.. rupenye name dye adik aku bg Johny.. :) huhuhuhuhu

5: ade tournament futsal.. my team ade 2 team yang wakil Kulai FC name team kami Kulai A and Kulai B.. ahahahh nama ni bukan pilhan kami..act macam2 name da kami reka.. tp aku paling suke " tri - Angle girls" wee.. tp nama terpaksa ikut sponsor la.. hahahahah :) Kulai A ( yatot,maz,sal,nana,adila,su-an,amirul) n Kulai B (farhana,r.farhana yang kulit beliaw terkoyak,noni my excellent gollie, ayuni my striker yang jd defender smlam, nisak defend yang try byk kali tok masukkan goal, joned yang tetap bermain walau kaki injured)saya sayang kamuu semuaa.. huuu nih kite titik permulaan kami yang pertama.. kami mengharap akan ade tournament lagy.. kalah tapi memang rase seronok sebab we RE the TEAM!

Bulan ni jugak aku jatuh hati kat Rabecca Bloomwood.. ahahahha besh ok bcab buku tuh and aku tak sangka cite dye ringkas, menarik dan selamba.. :) aku sangat suke... weee

bulan ni ligat bermaen Futsal.. ehuhuhu lawan ngan Kulai Fc yang sebenar.. ehuhuhuh adeyh la.. mereka mantap.. tah la.. nk kate kami ni tak de kemahuan. we really have that.. tp.. tu laa.. cume tak de skill kot.. ehhuhuh

Bulan ni jugak.. gegerl kesakitan di tepi Persada,.. ehuhuhu kesian aku tunggu lame tok minyak break tu.. ehuhuhuhu ape pun.thanks to all sebab tolong aku..owhh si gegerl.. dye terus dikejarkan ke hospital after that day.. :)

Mei - Citer Twillight kuwa.. sangat besh ok.. weee aku terpesona ngan jalan cerita dan heronye yang hensem.. weee sambut mothers day kat kampung.. celebrate mother's day with Tok yah sekali.. then makan kat Kukup.. ayah saya banjee.. weee


Jun - 6hb kawanbaik saya mase skola kat SAB, Marina Mansor selamat diakad nikahkan.. wee..s eronok tengok dye seronok and seronok dapt jumpa kawan2.. weee Green gathering..seronok bukan maen sebab dapat jumpe kawan2 GREEN yang laen.. ehuhuhuhu :) attend CAPM kelas kat Senai. pengalaman yang paling besh sekali.. kire dalam bulan 6 jumpe ngan budak green semakin kerap.. jumpa kat futsal, kat opis, gathering kat desaru and kemuncaknya kat CAPM senai.. mase kat kelas besh.. :) walaupun cume beberapa orang je yang join... aku biasa la.. selalu tnya soklan yang complicated.. wawawaa aku amat bersyukur diberikan peluang sebegitu rupa.. :) alhamdulillah... bersama kawan2... sangat seronok damn fun!
but this month ramai orang yang meninggalkan aku kat situ dan meneruskan perjalanan hidup dorang.. aizud n june pergi ke putrajaya.. paul da abis contract, ayuni and maz akan ke dpli..dan ramai layang balah agak sedeyh apabila da spend mase bersama,,, ehuhuhu ape pun mase ni aku still pasrah kerana aku tak dpaat keje laen.. since aku mmg berharap tok keje kat situ.. ehuhuhu


Julai - This month aku diuji lagy.. kali nih kawan rapat aku si Noni plak yang blah tok ke Sime Darby.. katenye environmnet keje sekarang tak sesuai dengan dirinya.. maka dye mahukan exposure baru.. ehuhuhu sian same beliau... tp.. tu la.. aku kekurangan player futsal.. damn.. ehuuhuhu sian team aku da ramai yang blah.. ehuhuhuhu ape pun..aku tak bole nk halang since itu pilihan mereka..ehuhuhu bulan ni jugak aku start berkecimpung main badminton.. ehuhu aku saje2 je main.. rupenye aku kene wakilkan office aku tok tournament.. sheet.. mula3 aku jadi reserve je.. then bile player yang betol2 injured mase training terus nama aku naik.. adeyh la... sukar.. tp.. seronok.. :) owhh.. hati ku dicuri pada bulan ni.. aku dibuai mimpi yang indah sekitar bulan ini.. owhoo.. rupenye..aku jatuh chenta pada si penyapu.. agak sengal ketika itu.. ehuhuhu ktorang struggle tok exam CAPM.. :) aku ade tournament wakil office aku tok main badminton.. and kami kalah ok.. :P dalam no last skali... hahahah kesian... partner aku si fairuz agak kesal dengan ku... wawawa :P


Aug - bulan 8 ni agak penuh juga kalendar aku.. men futsal. yes.. then ade majlis penutup tournament yang aku kalah last week buat kat jotic.. agak besh jugak la majlis tuh.. tp... cam pening2 la mungkin aku byk makan kambing.. hahahahah aku amik exam ptd this month... :) yang keberapa kali eyh.. rasenye 4 or 5 kali kot.. :P never say no..:) sambut bday mek syikin kat umah amir dan ada acara baling tepung.. ehuhuhu kebetulan malm tu ayah keje luar.. so aku alik lmbat mak aku tak marah pun.. ehuhuhuhu then ade pameran bonzai.. aku pergi sama ibu dan ayah.. and snap a few picta.. :) owh bulan kemuncak untuk CAPM.. aku dan kawan2 naik ke KL tok exam.. heheheh nih pun kire agenda penting dalam tahun 2008 dan pengalaman yang sangat menyeronokkan..heheheheh :) perjuangan kami diteruskan dan cume 2 orang je dari team kami yang berjaya.. huhuh yg laen seme padan.. but still aku gembira jua sebab dapat jumpa pakcik mok.. lame tak jumpe dye since abis green.. ehuhuhu owh bulan ni juga start puasa.. :) hehehe kire first time pose la kat ofis baru ni haa.. agak mencabar juaa..sebab selalu alik lambat.. n susa nk buka kat rumah.. ehuhuhu aku ade interview tok diserap masuk kat opis aku tu ha.. tp aku agak tak sedap hati sebab aku akan tinggalkan bos aku yang byk mengajar aku.. huhuuh sedeyh tp pilihan da ade dalam pikiran cume tak luahkan lagy.. ehuhuhu

September - Buka pose kat kampung bersama family besar... and aku potong rmbut cam budak skola tadika.. tp aku rase aku kiut ok..hahahahah :P tah camner aku contact alik ngan my ex bf.. n dye tnyaklan soklan yang agak bodoh dan aku pissed off ngan dye.. pewlish la.. tah kenapa aku perlu ade rase perasaan sebegitu.. ehuhuhu :P event paling penting this month... aku kehilangan gegerl buat selamanya.. adik aku drive and accident kat jalan kulai-kota tinggi.. gegerl di iktiraf total lost.. mula2 aku ingtkan tak teruk and boleh baiki lagy.. rupenye.. tak bole.. aku ternanes.. sebab aku sayang gegerl.. and bermula dari bulan ini... aku takde kenderaan.. agak sukar... aku pegy keje bersama ibu dan ayah.. terpaksa menyusahkan mereka lagy.. dan balik aku naik bus ataw teksi..ehuhuhu event penting lagy. even aku kehilangan gegerl tp aku dikurniakan dengan rezeki.. aku dapat kerja disitu.. alhamdulillah... berkat doa keluarga ku dan usaha ku yang tak seberapa itu.. heee hari raya.. dan sambutan secara sederhana agak tak besh tahun ni.. sebab aku pilih kaler hijau.. eeEE pic raye aku seme chumet.. eeEEe gila geli!aku da start keje kat department baru n still buat subjek yang same mase aku kat department lame.. :)
aku mase ni ade relationship ngan U...

Oktober - ada small earth quake.. aku agak terperanjat.. ehuhuhu adeyh la.. takot puna de.. sebab aku pernah merasa mase tahun bila tah.,. ade sekali mase kat rumah.. kol 3 pagy ktorang satu family kuwa and sok nya kami seme tak keje n tak skola.. huhuhu menakotkan.. lalalal U buat perangai.. da start and nampak da mase awal bulan ni.. ehuhuh nmpak gayanya.. dye bukanlah orangnya..ehuhuhu adeyh la.. kawan baik aku mase kat Terengganu kawen. cik Zinnerah akan berkahwin dengan Adli.. ehuhuhu :) seronoknye dapat bertemu kawan2 semula. tapi sayang tak dapat jumpe Iedah.. ehuhuhu kontark budak green da abis.. and Saidan and Sham tinggalkan kami.. ehuhuhu ade la maik pic skit.. walaupun takde ceremony ngan idan.. ehuhuhu :P aku jaga booth tok IJO.. :) and Zinn datang JB ade jemputan kat Singapore.. ehuhu dapat jumpe beliau lagy.. :)


November 4 : bday adikku.. sambut kat Danga Gardern.. makan sea food mabeles.. euhuhuhu aku belikan dye adiah armani code.. ehuhuhu aku pilih sorang2.. ehuhuhu agak sukar.. lalalal tp akhirnya.. dye sukakannya... aku g Dinner JP.. ehuhuh da lame aku tak join mereka.. ehuhuhu
- 7 : aku menyambut hari lahir ku yang ke 25.,, wahh aku da semakin tua tanpa aku sedari... ahahahah sedar la diri tu cikit yer cik afrina.. hahahaha sambut hari raya haji... owhoo and start dari bulan ni da lame tak mengaktifkan diri.. berat aku maken naik membuak2.. ehuhuhu nk wat camno.. lalalala

Disember - Aku makin tak produktif.. aku semakin bz.. dan hanyut ngan kerja2 yang diberikan.. waktu pulang ku mmg lewat.. paling awal kol 630pm.. ehuhuhu spend mase bersama keluarga bercuti ke Mersing, Sri Kandi..seronok bile da lame tak bercuti.. and spend mase bersama kuarga.. jogging di pantai pada pagy hari... heee.. :) amir da pindah dok sebalah aku n dye buat evolusi dengan pengemasan.. ehuhu dye tak bole tengok bende sepah2.. ehuhu ade satu hari tu kiteorang amik tok berkemas.. ehuhuhu :P sambut bday azzad kat opis.. :) and aku exam CAPM kali ke 2.. aku dok KL lame n dok umah Pak Su aku.. seronok ok.. then after exam jumpe mamat mok n my old skool fwen.. seronok ok.. :) and aku achieve ape yang aku nak akhirnya.. ehuhu aku lulus CAPM.. alhamdulillah after 2nd tries.. aku berjaya.. :) aku gembira.. tp.. financial aku tak brapa nk elok..sambut bday mak aku ala kadar ngan pak cik aku sekali.. ade event penting this month ade kejadian huru hara kat family besar.. agak serius keadaan itu.. ehuhu ape pun at last...anjing yang menyalak penat dan terus diam.. ehuhuhuhu

ape pun rentetan ini biasa2 je.. aku anggap 2009 nih sebagai starting utk aku jadi lebih kuat.. and aku jadikan sebagai starting dan baseline.. semoga tahun yang akan datang membuatkan aku lebih kuat untuk terima segala ujian dari NYA... insyalllah.. aku yakin DIA takkan tinggalkan aku sendiri... aku kene selalu ingat aku ada DIA... hopefully seme orang pun begitu juaaa.. :) ingat kite still ada DIA.. :)
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Friday, November 13, 2009

mimpi sedih....


di malam sepi
aku bermimpi
mimpi yang sedih sekali...

kau akan pergi
tinggalkan diriku
aku menangis tersedu...

diriku tak pernah
lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah
aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku

angin meniup
membisikkan kata
yang sangat menusuk
hati...

angin meniup
membelai rambutku
yang terurai
tak berseri lagi

diriku tak pernah
lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah
aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku

diriku tak pernah
lepas dari penderitaan...
impian kini terjadi

kau pergi setelah
aku serahkan kasih suci
itulah nasib diriku...


Lagu nih takde kene mengena ngan kisah hidup ku.. cume.. perasaan aku sekarang cam aku bermimpi sedih malam tadi... heee.. :)
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Friday, October 23, 2009

speedtest... berapa lajukah anda menaip

I have been trying this thing from last week... and this is the best result that I get... huuuu
agak tak membanggakan sebab rasenye I can type more than this.. :P
58 words

Typing Test


zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Wednesday, September 16, 2009

first day... first real job...

at last...
aku dapat tawaran tuh..
setelah sekian lama aku menanti... aku puas hati ngan tawaran yang diberikan..
cumaa...
aku agak gusar bila fikir what will happen to me...
aku serahkan pada yang Maha Esa.. mungkin aku perlukan petunjuk darinya...

tok kawan2... n seme... ucapkan terima kasih banyak2.. atas sokongan, dorongan n every liltle thing yang menyebabkan aku dapat seme nih... really appreciated... :)
hopefully everything will be ok... i will try my very best to catch up everything..

but .... obviously.. thing will never be the same again.. da ade tanggungjawab... :) for time being... tak bole nk berblog2 selalu... huuu...salam lebaran untuk semuaa... :)

until we meet again... :) insyallah
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Thursday, September 10, 2009

happY bdaY cik CT nisa.. :)


100909
hari nih bday cik siti nisa plak... heee
kawan aku dari time skola.. huuu.. smalm bday adam.. :)
heeee
da setahun adam tuh haa... sian dye... tak de mum lagy... hmm
hopefully adam akan jadi budak yang baik, pandai n tak nakal.. :) heee

back to cik CT...saya kenal budak ni kat SIGS.. time tuh saya kenal dye mase masuk Kelab Tunas Bistari..time tuh dye bergelar Pengurus Pengeluaran.. segala pengeluaran bg syarikat kami yang bergelar Milentif diuruskan oleh beliau... pembelian bahan mentah dan pengurusan bahan yang siap untuk dijual diuruskan. bereh boss.. :) heee...

CT nih anak last... so..dye manje ok... huuu... adeyh la... dye ske men kuku... dye kate.. time dye nk tdo.. sure dye men kuku mak dye.. alahai.. adik nisa ni.. chumel... anak sedara dye panggil dye mak adik.. ahahahah kelaka... ape pun.. for you... cik Siti Khairunisa binti Yari.. i wish u all the besh for your future.. hopefully ur dad get well soon.. n u dapat keje kat JB ni haa.. :) and kite bole hang out same2... heee..

besh fren dye si anne nk wat bday suprise party kat siti... hee... will be held kat JB.. kat ZZ... ari sabtu ni... hope aku dapat pegi tanpa halangan walaupun aku tak bawak adiah.. huu... adeyh laa...hmmm cik CT seem getting a lil chubby.. hee.. tapi still tak bole lawan aku la kan cik siti. dye panggil aku pepejal goreng... ahahahahah :P siot ko siti.. hahahahaha

ape pun... tuh je la... aku leh ceta pasal cik CT ni haa... hope dapat jumpe kamoo cik CT.. mish ya muchoo.. :) XOXo... Shayang KAmooo.. :) byk2...
myspace comments

ape pun... nih pic cik Siti Nisa... heee
Cik siti nisa bersama paaz (K.E aka CEO Milentif) heee.. :)
Pic Ct bersama mate saye.. heee... ape seyh siti letak pic camni.. huuu
Gmbo posing maut Ct... hee... phewwiittt...

ps- pic seme amik kat facebook.. heee.. :)
Happy Birthday MySpace Comments
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Tuesday, September 8, 2009

Happy bday Jana.. :)

Jana yang berdedikasi... beliau sangat rajin.. :)

Jana atau name sebenar beliau
Suzana Hamnon, lahir di Segamat pada 080985 telah menyambut hari jadi beliau yang ke 24..
saya ucapkan semoga beliau dan keluarga dpat apa yang dihajati dan dirahmati hidup di dunia dan di akhirat..
semoga persahabatan kite kekal eyh jana... here are the pics of the bday gurl...
sorry jana... i takde adiah nk bg kat u...
hukhuk.. maybe kalo ade rezeki... :) belated ok..:D heee
Jana sedang bekerja di Angsana.. :) bersama AMil POYOS... ahahahah
Menghadiri Majlis Perkahwinan Farin bersama Jana.. :)
Green Gathering di Desaru bersama angklong nye.. :) weee
Having fun together.. bday cik shikin.. :) heeee.. jana pakai tudung ni shuweet ok.. :)

Whatever is it.. Jana... be brave in future ok.. :) i will remember you as the sweetest friend that i got.. smoga panjang umo.. dont forget me jana.. :) sayang kamooo.. mwahhss.. :)
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

Saturday, July 11, 2009

Bagaikan Puteri...


Bagaikan Puteri - Ramlee Awang Murshid
alah... buku ni da lame diterbitkan.. tah camner hati tergerak nk baca..credit to Miss Ain.. my collegue yang pinjamkan... heee
jalan cerita yang sangat berimiginasi tinggi.. salute giler kat author nih.. mane dye dapat ilham sebegitu rupe sehingga aku terbuai giler bile baca tuh.. slalu baca buku orang putih...
mmg Ramlee tak la sehebat Stephen King Best Seller US.. tp... gaya penulisan dan penceritaan membawa aku sedar yang sebenarnye.. aku nih orang Melayu.. and orang Islam...arghh.. persetankanlah SK dengan dunia nya.. Encik Ramlee tetap menang di arena dunia penulisan Melayu..

eley.. aku cerita cam aku ni layak nk judge sape2.. ahahahah aku bukan penulis.. tp sebagai seorang pembaca.. aku amat tertarik... aku betol2 terase selepas membaca. rase cam seram sejuk.. membayangkan insan menyembah Syaitan ade dimana dan goal mereka cume satu.. menenggelamkan manusia dengan dunia kejahatan.. kaburkan mata manusia.. supaya melihat kejahatan itu sebagai satu cara terbaik untuk selesaikan masalah.

terase nk jadi Haryani.. and berangan diteruskan lagy.. kebetulan pula ibu saya lahir di kampung Punggor Johor dimana saya rasekan kene sekali dengan plot dalam novel ni. Pahlawan Sunan yang sememangnya handal tak pernah pun meninggi diri dengan ilmu persilatan zahir dan batil yang dia.. saya kagum dengan watak Pahlawan ini.. tak de secebis pun perasaan riak dan meninggi diri.. takde.. kenapa aku tak jadi camtuh...hukhukhuk.. sebab aku bukan pahlawan laa...

perjalanan hidup Haryani bertukar selepas dia diragut dan terus dimasukkan ke ICU, lalu dia menjadi koma..selepas 7 hari coma.. Dr da sahkan kematian.. Haryani bangun semula... mungkin ceritanya agak luar jangka.. tp.. ape masalahnya.. takde yang mustahil dengan kehendakNYA.. Kun faya kun... betol tak? heee percintaan antara 2 dunia berbeza Pahlawan Sunan dari Abad ke 15 dan Haryani dari dunia alaf 21.. berbeza namun perasaan cinta yang dianugrahkan dari NYA sangat suci dan tulus.. nk cari cinta yang begitu jugaa.. :)

lepas baca buku ni.. tersedar.. bahwa.. semuaanyaa.. SEGALANYA... kite nih NOTHING... we are nothing.. sebab segalanya datang dari DIA...kekuatan saya tok tulis blog nih..idea yang datang nih.. tenaga saya.. masa saya.. semuanya MILIK DIA... saya tak punya apa.. cume dipinjamkan segalanyaaaa... terase sangat kecil dan kerdil kan muka bumi nih... terase cam bersyukur dianugerahkan segalanya.. cuma kadang2.. kite terlupe.. semuanya pinjaman semata2.. tanpaNYA kita takkan boleh bernafas barangkali... arrrr..

thanks to En Ramlee.. membuatkan saya ni tersedar.. betapa besarnya dan agungnya pencipta kita yang mempunyai segalanya..EVERYTHING single thing is HIS!!subhanallah.. namun saya cepat ubah... dia pun.. En Ramlee dapat idea dariNYA... bravo kerana dia gunakan ilham dariNYA untuk menulis buku sebaik ini.. :)

ps- kat library tengah blaja CAPM.. terase cam nk tulis plak.. idea yang tercetus.. heee.. semoga saya dapat ilmu blaja petang2 ni... :) hopefully saya dan kawan2 CAPM lulus dengan jayanya.. kami tanak termakan budi.. mesti membalas budi... weee

pesal cik afrina cam begitu serius dalam penulisannye hari nih.. (wonDer*)

Saturday, June 20, 2009

CAPM Training – 14-18 June 2009.

-->
Kesibukkan saye disambung dengan kursus CAPM.. hui… amik mase 4 hari plak tuh.. ehohoho.. berpeluh la nk abiskan… yang paling seronoknye.. kami semua tak perlu bekerja.. yeay.. which mean NO pressure.. heee.. NO boss.. NO dateline.. NO report.. yehaaa.. J saya amat gembira tentang kursus tersebut.. hee.. J
Balik dari Desaru dalam pukul 4 lebeh.. saya tak larat dan terus tdo petang tuh.. ehuhuhuhu sok ade journey ke Senai pule..ehuhuhu saya mngmbil keputusan nk g ngan geng penyapu.. ahahahah sory beb.. aku ske plak gune geng penyapu kat korang.. btw thanks kat Amir sebab bagi aku tumpang smpai ke sana.. eley.. janji kol 645 smpai kol 654.. ceytt.. kononnye cam terbalik sikit je.. ehuhuhu ape pun thanks dude.. :P nsb bek aku pun tak kuwa awal sangat… berbekalkan merry..kami akhirnye sampai kat Econsave… budak2 seme da tunggu kat situ.. sebab janji ngan dorang seme kol 745am.. tp nmpak gayanya kami kene gerak dulu… tak tunggu biha,amni,fahna and joned.. sebabnye joned pun taw jalan kan..
Sampai2 je kat situ.. aku agak terkedu.. eyh kat sini ke trainingnye..ishh.. cam bagunan baru siap je.. tak abis simen lagy.. ahahahh tp… da siap cat caler logo IM.. terbaek.. hijau,biru,purple and oren.. terbaek.. tp cume oren dye je tak menjadi.. cam lari plak.. aite2. Nanti kat akhir blog nih aku tunjuk la pic kaler bagunan nih.. da macam kindergarten plak.. huuhuhuhuhu.. kite org seme assume tdo je kat sini.. but training kat tmpat len.. ehuhuhu pas je parking. Amik beg kat dlm kereta.. dorang bg briefing sikit.. isi borang ape yang patut.. ade ke patut ade sorang abg nih bgtaw..kejadian hysteria slalu jadi.. ishh.. aku jadi kurang senang la.. mane tak nye.., aku nih nmpak je kuwat.. tp tak la kuat mane.. so aku voice out la.. aku ckp tanak la bilik byk2 sangat. So nanti bilangan orng kat umah tu skit.. so.. ladies ade 10 orang.. kene divide la 2.. bilik 5-1-04 and 5-1-05 pergh.. Number pun agak menggerunkan. Ehohohoho so aku la pilih housemate aku..(suan,dila,fana n joned), and aku voice out sekali lagi. Seakan penting diri.. tp aku terpakse.. euhuhuhu aku tanak jadi orang yang dok bilik sorang tuh,, ehuhuhu so dila mngalah bagi kawan dye kat aku… thanks yer cik Dilla… really appreciate it.. J maka aku pun berrumetkan dengan Su-an or Swan or Suhana.. lupe nk ckp.. seme budak rumah aku seme nama satu suku kate je.. aku je yang terlebeh… huii..
After register kiteorang makan.. pas makan check in kat bilik masing2.. heee.. pastu masuk klas.. heee.. takot jugak memula tgk muke trainer tuh haa.. agak garang.. tp dye cool je.. snyum je smbut kiteorang.. cool.. J 1st day ktorang kene kenalkan diri.. cam klaka.. sebabnye… da kenal sangat da ngan seme budak2 Green kat situ.. cume tak knal budak2 GEMS je.. dorang ade 4 orang.. (Malik, Ibnu, Shah and Ju Lian).. cume ade 18 orang kat dlm kelas.. so ade 2 tempat kosong.. act mmg da fix name dorang.. patutnye mmg 20 orang datang.. tp nk wat camner kan.. mereka ada hal yang tak dapat dielakkan.. J
Time flies so fast.. that night ramai yang kuwa.. I have planned cam nk kuwa.. cari barang jap.. tp.. alahai.. bile da petang.. saya terasa amat penats.. hui… so..dok dlm bilik sahaja la..i need my mineral water.. nasib bek fahna pulang ke rumah.. maka.. mintak tolong dye belikan.. thanks girl.. Jehuhuhu malam tu kebosanan da mule menjelma… tak tau nk wat per.. so I have decided nk tgk movie.. luckily, yatot bawak laptop.. ehuhu and nasib bek aku bawak external aku.. so ade la beberapa list of movies yang encik Amir masukkan ketika dulu kala.. ehuhuhu then yatot teringin plak nk tgk slumdog millionaire(ni tak termasuk list movies yang amir masukkan ok) wawawawa.. aku n dilla mmg da tengok cerite tersebut.. tetibe abeh call ajak men ping pong.. terbayekk.. penyelamat keadaan.. ehuhuhu J terbayek abeh.. dila baru first time main katenye.. tp.. she is damn fast learner ok.. u can beat me up after 2/3 games eyh.. aishh ehuhuhuhu :P malam tuh kami tdo agak lambat.. ehuuhuhu but its Fun..

-->
2nd day Tuesday 16/6/09
-->
-->
Pagi2 da kene sumbat ngan makanan.. weyh.. makanan kat sini mmg FABULOUS ok.. Totally outstanding.. I mean from all over place yang provide makanan tok training. This one is the one yang tersangat sedap.. kalah kat Desaru ok.. ehuhuhuhu makan cume di provide 5 kali sehari.. bfast, tea break, lunch, coffee break and dinner.. ari nih ktorang plan nk g men futsal.. yeay… seronoknye.. da lame tak men futsal tuh.. wahh.. besh2.. lalalalala.. J tak sabar tunggu malam.. :P
-->
-->
Nih pic time lunch.. ktorang suke2 hati me cantum2 meja.. hui.. sian abang2 kat situ kena la ade extra keje la.. ehuhuhu bukan setakat kene kemas pinggan mangkuk.. meja juge.. ehuhuhuhu :P ape pun.. sory yer abang2.. ehuhuhuhu tp.. mmg kat sini tak de pekerja perempuan.. ehuuhu tolong la.. encik amir.. dye nih kalo amik pic.. ske sangat belakon.. tp tak ingt la pic nih dye blakon ke per.. arghh.. dye mmg anak wayang.. cube lihat kembarnye.. manis tersenyum.. wakakakakak alahai encik Amil… chumel… hui… owh.. mase nih… Mr Raj kuwakan cepat.. tp malangnya makanan tak siap lagy. Tuh yang dok minum air je.. ehuhuhuhuhu :P
-->
Habis je kelas ktorang da siap2 nk g makan.. sebab makanan ari tuh diawalkan.. sebab kami seme nk men mlm nih.. ehuhuhu saya tak terlarat pule nk makan dengan banyak.. takot tak bole nk lari mlm itu.. ehuhuhu malam itu kami seme bergerak g men futsal kat Kulai Sport Centre kat Indahpura.. ehuuhu lame gak tak smpai sini.. nsb bek dari Senai nk ke Sport Club tuh tak de la jauh sangat.. euhuhuhu

--> ehuhuhuhu sedeyh woo… Joned dapat keje kat Putrajaya.. ehuhuhu ala.. nanti abis la my team da takde stricker terbayek.. ehuhuhu.. Jun. saya doakan anda bahagia and Berjaya.. jangan lupekan kami disini.. ehuhuhu
-->
-->
3rd day- Wednesday – 15/6/09
Hari ketiga… info kat course makin mencabar.. wah.. petang nih kiteorang da plan nk g Hutan Bandar, Bandar Putera. Semalam after balik dari futsal.. lalu kat situ.. tp gelap gelita.. so. Ktorang da plan nk g ari nih… wahh.. tak sabar nk abis kelas.. ehuhuhu :P nampak dalam kegelapan itu, cam cantik tempatnye… J
Abis je kelas.. seme orang da ready nk pegi. Ajak geng penyapu dorang tanak g.. sebabnye. Dorang malam tuh ade futsal lagy.. ladies.. tak perlu la men.. sebabnye.. semalam dorang tak puas men.. tak dapat nk rembat kuat2… kecuali si Amir.. argh luw.. mmg lebeyh.. wawawawa :P
Aite.. kol 6 seme orang da siap.. kec si Fana and Joned.. mereka ade hal.. so tak dpat la nk join ktorang.. so cume 7 orang je la pegy ( jaja-si Mentibang laut, Biha, Suan, Adila, Yatot, Kak Zam and Me) macam orang jakun sampai2 je terus amik gambo kat depan Hutan Bandar.. aku ckap “da macam bangla da.. amik pic cam tuh..” wakakakak tp.. ape kan daya… kami tetap mengambil gambar.. ye la.. bile lagy nk pegi… kalo da kat JB takkan la semata2 nk turun Kulai sebab nk pegi Hutan Bandar tuh kan..
Ok… pic dimulakan disini.. ehuuhuhu:P sian dak suan taw.. sanggup amik pic tertunduk2. Kat jalan… tp.. hasilnye.. memuaskan.. cayalah suan.. u go gurl... heee... :P
berjalan2 kat situ... jaja memulakan lawak mentibang lautnye.. ehuhuhu aku bile dengar jaja cakap je.. aku rase cam lawak giler.. weyh mane ko dpat nama mentibang tuh weyh.. aku tak pernah dengar pun.. wakakakak.. adeyh.. cam budak jakun tengok ikan.. banyak gilak.. tak tertahan.. ramai pengunjung kat situ siap beli makanan ikan tok bg dorang makan.. ahahahah tgk la aksi budak2 jakun yang dirakam oleh Biha.. ps-Biha pun same je spesis ngan ktorang cumenye.. dye sedang memegang camera.. so we cought in act.. wakakakakaka
after jalan2 tuh.. aku nampak budak kunen.. ye la.. i like yellow so much.. so aku try la nk dekat ngan budak kunen tuh.. ish.. cam tak percaya.. suan lagy berani dari aku.. dye yang ajak aku.. seme budak da terkinja2 tanak.. geli katenye... suan dengan ilek nye.. memegang budak kunen tersebut.. rileks giler ok.. baru aku ingt minah ni dulu keje kat Afamosa.. maka.. budak2 yang spesis nih seme dye da biasa je... aku siap.. soh suan dulu.. u tkot ke afrina... LAME!! wakakakak :P LOL



budak2 nih nk datang dekat pun dorang tanak.. heee... kesian kami.. ehuhuhu tp.. nih pengalaman pertama aku.. hohohoho time dye gelak or menggeliat tuh.. perghh... geli giler ok.. tersngt geli.. siyess... ehuhuhuhu :P abang kat blakang tuh chumel ok.. ehuhuhuhu :P dye wat tak layan je bile time aku tnya.. takpe2.. ehuhuhuhu :P

perjalanan diteruskan.. tp ktorang terstuck bile bertemu dengan wonderpet.. ehuhuhuhu :P wonderpet tersangat la chumel. yang paling tak tahan.. time tgk ikan tuh.. ade sorang budak kecik perempuan.. dye panggil ikan cam panggil kuceng.. meowww... wakakakakak berdekah aku dengarr... anda sungguh chumel ok..wawawawaw

after balik dr Bandar Putera tuh sempat singgah lak kat IOI Mall.. weyh... tmpat nih mmg kenangan mengusik jiwa nih haa... time dulu kat perangkaan aku kene keje ngan ijal rongak sebenarnye.. tp.. mase tuh pose kot.. dye malas nk g.. delay2.. siot tol dak ijal.. ahahahah.. tp tak pe la.. sebab dye pun ade kaberkan keje ku.. ehuhuhuhu.. mase tuh wat ngan laile ngan kak besar.. thanks korang.. (^.^)

balik dari Hutan Bandar tuh kami lapa giler ok.. dengan tak mandinye.. kami terus meluru makan kat dewan makan.. after makan.. men pingpong puler... hee.. saksikan aksi suan yang tersangat chumel.. I LIKE... heee.. :P
tengok suan mengsmash bola.. tak lepas net la suan.. hee.. tengok yang tengah duduk tuh.. cam coach la seyh.. wakakakakak :P
after men2 ni ha.. teringat terase lame gler tak bukak email.. so g la kat sebelah opis tuh haa.. pinjam laptop biha... nih la pic mereka2 di bilik sedang membuka email.. takot2 bos ade anta email.. soh wat keje.. hee... :P chumel mereka... 4th day- Thursday – 16/6/09 aka Last day..

hee.. cam tak sangka da last day.. ehuhuhu :P so.. ktorang dari pagy da amik pic da.. ehuhuhu sibuk btol.. ahahaha.. :P


nih picture time nk kuwa g klas.. aku dressing cam makcik ari tuh.. ehuhuhu malas nk iron baju.. asik2 pinjam iron suan je.. aku segan.. wawkakakakak.. adoiyaii.. ehuhuhuhu :P aku kalis pakai suit... tp cam tetap tak berhasil.. adila kate... aku cam makcik nk g pasar.. alahai.. kesian.. ehuhuhuhu :P


nih lak pic time kat dlm kelas.. ehuhuhu ngan encik Hisham.. terharu giler bile dapat buku PMBOK tuh free.. da la mahal weyh.. giler kentang.. 189.00 so.. kiteorang kene la baca n lulus gak.. ditaja sepenuhnya.. sepatutnye bersyukurr.. ehuhuhuhu adeyh laa..


nih pic bersama team(kak zam,yatot,fana n joned).. ade plak mamat nih mnyelit.. sibuk je taw.. saya suke tulisan joned kat kertas tuh.. sangat kemas.. heee... saya tulis tajuk je.. ehuhuhuhu :P
pic makan tengahari yang sangat mabeles.. arghh.. sepanjang ktorang kat sini.. mmg makan sedap gilak.. ehuhuhuhu tp yang last power la.. nasi beryani... ehuhuhuhu
opss.. saya sedang makan.. adeyh la.. cikunun dak afrina tuh.. sian joned pun tengah makan.. ahahahah :P

pas habis kelas ktorang abiskan mase amik pic byk2.. ehuhuhu byk la aksi2 lakunan anak wayang.. malas nk letak kat sini.. sebab semenye wayang.. rekaan semata2.. tak original.. wakakaka.. ape yang paling besh.. bgunan nih kaler IM.. cantek.. (^.^) saksikan sendiri.. cantik tak pic kami... kredit tuh abeh. yang amikkan pic kami... carer beh. terbaek.. :P

im gonna mish joned so much.. (^.^) huuu.. sdeyh plak tetibe... joned nk g jauh.. hukhukhuk
b4 ktorang check out.. ilek2 je ktorang.. abis klas kol 5.. then balik pas magrib.. sebab nk elakkan jem... biasa la kan... congested area.. da taw da.. ehuhuhu tak payah cari pasal nk g meredah.. tak de maknenye... saya pulang bersama adila sebabnye.. merry sakit.. tiba2 dye sakit.. tuh la.. tuan dye tuh ganas sangat.. bwak laju2.. dengar cite silender dye pecah?? tah ye tah tak. saya bukannye arif sangat tentang bab2 kete ni ha.. ehuhuhuhu

ape pun.. hopefully allof us CAPM first batch nih lulus dengan cemerlangnya... semoga kite seme berjaya dapat pangkat CAPM kat hujung nama tuh kan... heee... :P penat tp mmg seronok.. :P last kenangan bersama kot... ish.. jiwa tersentap plak... wawawawa :P

ps- aku amik mase 3 hari kot nk siapkan blog nih... asik banyak sangat rintangannya. akhirnya aku siap juge.. ehuhuhuhuhu tu pun kat opis.. kalo kat rumah.. tah bile nk siap.. heuhuhuhu credit to Suan and Biha as Camera Owner and sape2 yang tlong amikkan pic.. thanks a bunch