Thursday, April 16, 2009

Confession of Shopaholic - Movie

aha... im late today.. maybe sebab semalam saya bagun jap tok tgk team saya men lawan porto.. heee... nmpaknye within 10 mins beliaw telah melakukan kejutan yang teramat tok pihak lawan yg merupakan juara piala portugal itu.. heee.. sepakan beliau yang mengambil jarak jauh.. mst mngejutkan pihak lawan.. ehuhuhuhuhu tp sy tak tunggu game smpai habis... tp kputsan tetap sama.. saya amat gembira.. ;) heeee

orait.. camnih.. yesterday night i watch shopaholic... owho.. im so disappointed sebab byk scene dlm buku dye tak masukkan.. rasenye dlm movie dye combinekan antara confession of shopaholic ngan shopaholic went to Manhattan... ehuhuhu tak besh.. sedangkan.. ade byk scene yang menarik kat each buku tuh.. scene yang terlepas mase b4 dye melarikan diri dr derek smeath n katekan pada parent dye tuh stalker.. same reason yg dye bgtaw kat luke brandon... ehuhuhu yg sedeyh nye luke brandon tak sehebat yang disangka.. but.. becky.. yah.. i really do like her as a actress..
sgt chumel ok.. ehuhuhu

and kat dlm buku.. takde plak dye hadirkan diri dlm sesi tok rehab dr jadi shopaholic.. aishhh.. n ade part yg dye baik ngan derek smeth pun tak tunjuk.. part yg dye pegy satu conference n dye wat2 ramah.. rupenye2 yg dye tego tuh derek smeth.. ahahahaha part tuh kalak giler bile baca kat buku.. ehohohohoho then ade wedding ex bf dye (kawan mase kecik2) kat rumah becky and isteri dye jeles tak pasal2.. n dye pretending yg luke ade kat situ.. pdhal.. luke bz mizi... shian becky mase tuh.. scene tuh patut dipertontonkan.. watak rebbeca bloomwood sgt cool.. heee

overall for this movie i just can give 3 out of 5 sebab da baca bukunye.. so.. mmg expectation sy tinggi.. ehuhuhuhu ape pun... actress tuh mmg sgt chumel... jalan cerita da cam tak besh.. sebab dlm buku lagy besh.. lg dramatik.. byk sgt scene2 yg sy rase patut ade.. tp takde..

aha.. i need to go downstair.. ehuhuhu :P really hope that i can update more bout me.. yah... rasenye gegerl kurang sihat.. temperature dye turun plak da.. bukan itu shaja.. ade plak indicator (!) kat dashboard.. tp sy tataw nk wat ape..rasenye mst dye haus kan.. shian gegerl.. tak pe.. balik nih sy bgtaw ayah sya.. hpe dye bole bg gegerl getting better.. act sy da benti kat petronas tadi.. tp.. tak bole plak bukak bonet depan... adeyh.. kurang kuatkah saya?? adeyh..

aite2.. gtg... tok mis julie.. i got something for ya.. nnt i bg u tgk gamba paul.. semalam i amik curi2 pakai phone.. wakakakakakaka.. :P klaka la weyh.. tp rasenye b4 dye end keje dye.. rase cam nk amik pic juga ngan dye.. ;) oraitty.. have a nice day.. see ya.. :>

Wednesday, April 1, 2009

pinjamAN...


hidup nih mmg btol2 pinjaman..
takde ape yg kite miliki.. semua nih pinjaman je semata...
kalo yang bende baik.. kite sihat.. kite berupaya tok berfikir dengan baik... kite bole bernafas.. ade rase selera makan..ade rase suke kat sesorang.. seme perasaan tuh dipinjamkan kat kite..even family kite tuh.. pinjaman sementara je.. kat akhirat.. kite nih sorang2.. tak de family.. n kat situ la dunia abadi kite.. bukan kat sini.. bukan sekarang...

kadang2 mmg kite tak sedar.. rase cam seme kite punye.. kite punye otak.. kite punya badan.. semuanye konon milik kite.. tp sebenar2nye.. kite nih hina sangat.. takde ape2 pun.. tak mampu pun nk jaga diri dengan baik n gunakan apa yang dah di bagi pinjam.. da bagi kesihatan g wat bende yang tak elok.. da bg fikiran.. g pk bende2 yang negatif yang tak datangkan faedah.. keje asik nk pk buruk org je da kenapa.. takde keje laen ke..

aku berpegang pada satu... "there must be a reason behind something" DIA takkan buat bende takde sebab.. contoh la.. ade sebab kenapa DIA suruh kite solat... org kafir pun siap ade buat kajian.. hasil kajian tuh menunjukkan dengan bersujud kite dapat ilangkan seme bende radioaktif dr penggunaan kite hari2... (komputer,tv,radio,kereta,phone,etc) sebab cam litar elektrik.. kene g kat tanah.. so same la kite nih... kene sujud kat tanah.. supaya semua cas jadi stabil semulaa... see.. DIA takkan suroh kite semata-mata macam tuh je.. sebab solat tuh ade juga kebaikkan tok diri kite.. n sedar tak sedar.. kite slalu tinggalkan bende yang paling asas.. ehuhuhuhu so do i sometimes.. :(

aku tulis blog nih bukan nk tunjuk pandai..cumenye.. terase plak diri nih sangat kecik.. tak mampu nk wat ape2.. even nafas pun... kite pinjam dari DIA...besar sangat kuasa DIA.. maluunye kite tak buat apa yang DIA suruh.. bukan susah pun.. 2 bende je.. buat ape yang DIA suruh.. n tinggal ape yang DIA tak bg buat..

ape pun tulis mmg la senang... tp hakikatnye.. kite nih.. mmg tak pernah perfect.. takkan bole perfect.. sebab hanya DIA yang PERFECT!!! cume kite bole usaha tok balas sekelumit jasa and berkat yang DIA bagi.. mmg tak bole nk balas banyak.. sebab berkat dan nikmat yang DIA bagi TERLALU BANYAK.. takkan bole terblas.. tp buatlah ape yang mampu.. at least something rather then nothing.. ;) btol tak.. heee...

pada DIA.. mmg aku banyak salah denganMU.. tp ketahuilah.. aku amat SAYANG padaMU kerana tanpa MU im nothing.. i'm not a human... i'm nobody..