Thursday, April 16, 2009

Confession of Shopaholic - Movie

aha... im late today.. maybe sebab semalam saya bagun jap tok tgk team saya men lawan porto.. heee... nmpaknye within 10 mins beliaw telah melakukan kejutan yang teramat tok pihak lawan yg merupakan juara piala portugal itu.. heee.. sepakan beliau yang mengambil jarak jauh.. mst mngejutkan pihak lawan.. ehuhuhuhuhu tp sy tak tunggu game smpai habis... tp kputsan tetap sama.. saya amat gembira.. ;) heeee

orait.. camnih.. yesterday night i watch shopaholic... owho.. im so disappointed sebab byk scene dlm buku dye tak masukkan.. rasenye dlm movie dye combinekan antara confession of shopaholic ngan shopaholic went to Manhattan... ehuhuhu tak besh.. sedangkan.. ade byk scene yang menarik kat each buku tuh.. scene yang terlepas mase b4 dye melarikan diri dr derek smeath n katekan pada parent dye tuh stalker.. same reason yg dye bgtaw kat luke brandon... ehuhuhu yg sedeyh nye luke brandon tak sehebat yang disangka.. but.. becky.. yah.. i really do like her as a actress..
sgt chumel ok.. ehuhuhu

and kat dlm buku.. takde plak dye hadirkan diri dlm sesi tok rehab dr jadi shopaholic.. aishhh.. n ade part yg dye baik ngan derek smeth pun tak tunjuk.. part yg dye pegy satu conference n dye wat2 ramah.. rupenye2 yg dye tego tuh derek smeth.. ahahahaha part tuh kalak giler bile baca kat buku.. ehohohohoho then ade wedding ex bf dye (kawan mase kecik2) kat rumah becky and isteri dye jeles tak pasal2.. n dye pretending yg luke ade kat situ.. pdhal.. luke bz mizi... shian becky mase tuh.. scene tuh patut dipertontonkan.. watak rebbeca bloomwood sgt cool.. heee

overall for this movie i just can give 3 out of 5 sebab da baca bukunye.. so.. mmg expectation sy tinggi.. ehuhuhuhu ape pun... actress tuh mmg sgt chumel... jalan cerita da cam tak besh.. sebab dlm buku lagy besh.. lg dramatik.. byk sgt scene2 yg sy rase patut ade.. tp takde..

aha.. i need to go downstair.. ehuhuhu :P really hope that i can update more bout me.. yah... rasenye gegerl kurang sihat.. temperature dye turun plak da.. bukan itu shaja.. ade plak indicator (!) kat dashboard.. tp sy tataw nk wat ape..rasenye mst dye haus kan.. shian gegerl.. tak pe.. balik nih sy bgtaw ayah sya.. hpe dye bole bg gegerl getting better.. act sy da benti kat petronas tadi.. tp.. tak bole plak bukak bonet depan... adeyh.. kurang kuatkah saya?? adeyh..

aite2.. gtg... tok mis julie.. i got something for ya.. nnt i bg u tgk gamba paul.. semalam i amik curi2 pakai phone.. wakakakakakaka.. :P klaka la weyh.. tp rasenye b4 dye end keje dye.. rase cam nk amik pic juga ngan dye.. ;) oraitty.. have a nice day.. see ya.. :>

3 comments:

mok said...

aku nak baca la buku tuh...
hari tu nak beli...
tapi buku biha aku tak habes baca lagi..
ngahaha...

BuBu said...

alala.. kena makan lebih, utk lbh kuat.. nk tgk gak paul tu bleh?? huhu

Zu said...

byk lagi movie tak tgk ni....nampaknya kena tawaf movie la nanti