Wednesday, April 1, 2009

pinjamAN...


hidup nih mmg btol2 pinjaman..
takde ape yg kite miliki.. semua nih pinjaman je semata...
kalo yang bende baik.. kite sihat.. kite berupaya tok berfikir dengan baik... kite bole bernafas.. ade rase selera makan..ade rase suke kat sesorang.. seme perasaan tuh dipinjamkan kat kite..even family kite tuh.. pinjaman sementara je.. kat akhirat.. kite nih sorang2.. tak de family.. n kat situ la dunia abadi kite.. bukan kat sini.. bukan sekarang...

kadang2 mmg kite tak sedar.. rase cam seme kite punye.. kite punye otak.. kite punya badan.. semuanye konon milik kite.. tp sebenar2nye.. kite nih hina sangat.. takde ape2 pun.. tak mampu pun nk jaga diri dengan baik n gunakan apa yang dah di bagi pinjam.. da bagi kesihatan g wat bende yang tak elok.. da bg fikiran.. g pk bende2 yang negatif yang tak datangkan faedah.. keje asik nk pk buruk org je da kenapa.. takde keje laen ke..

aku berpegang pada satu... "there must be a reason behind something" DIA takkan buat bende takde sebab.. contoh la.. ade sebab kenapa DIA suruh kite solat... org kafir pun siap ade buat kajian.. hasil kajian tuh menunjukkan dengan bersujud kite dapat ilangkan seme bende radioaktif dr penggunaan kite hari2... (komputer,tv,radio,kereta,phone,etc) sebab cam litar elektrik.. kene g kat tanah.. so same la kite nih... kene sujud kat tanah.. supaya semua cas jadi stabil semulaa... see.. DIA takkan suroh kite semata-mata macam tuh je.. sebab solat tuh ade juga kebaikkan tok diri kite.. n sedar tak sedar.. kite slalu tinggalkan bende yang paling asas.. ehuhuhuhu so do i sometimes.. :(

aku tulis blog nih bukan nk tunjuk pandai..cumenye.. terase plak diri nih sangat kecik.. tak mampu nk wat ape2.. even nafas pun... kite pinjam dari DIA...besar sangat kuasa DIA.. maluunye kite tak buat apa yang DIA suruh.. bukan susah pun.. 2 bende je.. buat ape yang DIA suruh.. n tinggal ape yang DIA tak bg buat..

ape pun tulis mmg la senang... tp hakikatnye.. kite nih.. mmg tak pernah perfect.. takkan bole perfect.. sebab hanya DIA yang PERFECT!!! cume kite bole usaha tok balas sekelumit jasa and berkat yang DIA bagi.. mmg tak bole nk balas banyak.. sebab berkat dan nikmat yang DIA bagi TERLALU BANYAK.. takkan bole terblas.. tp buatlah ape yang mampu.. at least something rather then nothing.. ;) btol tak.. heee...

pada DIA.. mmg aku banyak salah denganMU.. tp ketahuilah.. aku amat SAYANG padaMU kerana tanpa MU im nothing.. i'm not a human... i'm nobody..

No comments: