Saturday, June 20, 2009

CAPM Training – 14-18 June 2009.

-->
Kesibukkan saye disambung dengan kursus CAPM.. hui… amik mase 4 hari plak tuh.. ehohoho.. berpeluh la nk abiskan… yang paling seronoknye.. kami semua tak perlu bekerja.. yeay.. which mean NO pressure.. heee.. NO boss.. NO dateline.. NO report.. yehaaa.. J saya amat gembira tentang kursus tersebut.. hee.. J
Balik dari Desaru dalam pukul 4 lebeh.. saya tak larat dan terus tdo petang tuh.. ehuhuhuhu sok ade journey ke Senai pule..ehuhuhu saya mngmbil keputusan nk g ngan geng penyapu.. ahahahah sory beb.. aku ske plak gune geng penyapu kat korang.. btw thanks kat Amir sebab bagi aku tumpang smpai ke sana.. eley.. janji kol 645 smpai kol 654.. ceytt.. kononnye cam terbalik sikit je.. ehuhuhu ape pun thanks dude.. :P nsb bek aku pun tak kuwa awal sangat… berbekalkan merry..kami akhirnye sampai kat Econsave… budak2 seme da tunggu kat situ.. sebab janji ngan dorang seme kol 745am.. tp nmpak gayanya kami kene gerak dulu… tak tunggu biha,amni,fahna and joned.. sebabnye joned pun taw jalan kan..
Sampai2 je kat situ.. aku agak terkedu.. eyh kat sini ke trainingnye..ishh.. cam bagunan baru siap je.. tak abis simen lagy.. ahahahh tp… da siap cat caler logo IM.. terbaek.. hijau,biru,purple and oren.. terbaek.. tp cume oren dye je tak menjadi.. cam lari plak.. aite2. Nanti kat akhir blog nih aku tunjuk la pic kaler bagunan nih.. da macam kindergarten plak.. huuhuhuhuhu.. kite org seme assume tdo je kat sini.. but training kat tmpat len.. ehuhuhu pas je parking. Amik beg kat dlm kereta.. dorang bg briefing sikit.. isi borang ape yang patut.. ade ke patut ade sorang abg nih bgtaw..kejadian hysteria slalu jadi.. ishh.. aku jadi kurang senang la.. mane tak nye.., aku nih nmpak je kuwat.. tp tak la kuat mane.. so aku voice out la.. aku ckp tanak la bilik byk2 sangat. So nanti bilangan orng kat umah tu skit.. so.. ladies ade 10 orang.. kene divide la 2.. bilik 5-1-04 and 5-1-05 pergh.. Number pun agak menggerunkan. Ehohohoho so aku la pilih housemate aku..(suan,dila,fana n joned), and aku voice out sekali lagi. Seakan penting diri.. tp aku terpakse.. euhuhuhu aku tanak jadi orang yang dok bilik sorang tuh,, ehuhuhu so dila mngalah bagi kawan dye kat aku… thanks yer cik Dilla… really appreciate it.. J maka aku pun berrumetkan dengan Su-an or Swan or Suhana.. lupe nk ckp.. seme budak rumah aku seme nama satu suku kate je.. aku je yang terlebeh… huii..
After register kiteorang makan.. pas makan check in kat bilik masing2.. heee.. pastu masuk klas.. heee.. takot jugak memula tgk muke trainer tuh haa.. agak garang.. tp dye cool je.. snyum je smbut kiteorang.. cool.. J 1st day ktorang kene kenalkan diri.. cam klaka.. sebabnye… da kenal sangat da ngan seme budak2 Green kat situ.. cume tak knal budak2 GEMS je.. dorang ade 4 orang.. (Malik, Ibnu, Shah and Ju Lian).. cume ade 18 orang kat dlm kelas.. so ade 2 tempat kosong.. act mmg da fix name dorang.. patutnye mmg 20 orang datang.. tp nk wat camner kan.. mereka ada hal yang tak dapat dielakkan.. J
Time flies so fast.. that night ramai yang kuwa.. I have planned cam nk kuwa.. cari barang jap.. tp.. alahai.. bile da petang.. saya terasa amat penats.. hui… so..dok dlm bilik sahaja la..i need my mineral water.. nasib bek fahna pulang ke rumah.. maka.. mintak tolong dye belikan.. thanks girl.. Jehuhuhu malam tu kebosanan da mule menjelma… tak tau nk wat per.. so I have decided nk tgk movie.. luckily, yatot bawak laptop.. ehuhu and nasib bek aku bawak external aku.. so ade la beberapa list of movies yang encik Amir masukkan ketika dulu kala.. ehuhuhu then yatot teringin plak nk tgk slumdog millionaire(ni tak termasuk list movies yang amir masukkan ok) wawawawa.. aku n dilla mmg da tengok cerite tersebut.. tetibe abeh call ajak men ping pong.. terbayekk.. penyelamat keadaan.. ehuhuhu J terbayek abeh.. dila baru first time main katenye.. tp.. she is damn fast learner ok.. u can beat me up after 2/3 games eyh.. aishh ehuhuhuhu :P malam tuh kami tdo agak lambat.. ehuuhuhu but its Fun..

-->
2nd day Tuesday 16/6/09
-->
-->
Pagi2 da kene sumbat ngan makanan.. weyh.. makanan kat sini mmg FABULOUS ok.. Totally outstanding.. I mean from all over place yang provide makanan tok training. This one is the one yang tersangat sedap.. kalah kat Desaru ok.. ehuhuhuhu makan cume di provide 5 kali sehari.. bfast, tea break, lunch, coffee break and dinner.. ari nih ktorang plan nk g men futsal.. yeay… seronoknye.. da lame tak men futsal tuh.. wahh.. besh2.. lalalalala.. J tak sabar tunggu malam.. :P
-->
-->
Nih pic time lunch.. ktorang suke2 hati me cantum2 meja.. hui.. sian abang2 kat situ kena la ade extra keje la.. ehuhuhu bukan setakat kene kemas pinggan mangkuk.. meja juge.. ehuhuhuhu :P ape pun.. sory yer abang2.. ehuhuhuhu tp.. mmg kat sini tak de pekerja perempuan.. ehuuhu tolong la.. encik amir.. dye nih kalo amik pic.. ske sangat belakon.. tp tak ingt la pic nih dye blakon ke per.. arghh.. dye mmg anak wayang.. cube lihat kembarnye.. manis tersenyum.. wakakakakak alahai encik Amil… chumel… hui… owh.. mase nih… Mr Raj kuwakan cepat.. tp malangnya makanan tak siap lagy. Tuh yang dok minum air je.. ehuhuhuhuhu :P
-->
Habis je kelas ktorang da siap2 nk g makan.. sebab makanan ari tuh diawalkan.. sebab kami seme nk men mlm nih.. ehuhuhu saya tak terlarat pule nk makan dengan banyak.. takot tak bole nk lari mlm itu.. ehuhuhu malam itu kami seme bergerak g men futsal kat Kulai Sport Centre kat Indahpura.. ehuuhu lame gak tak smpai sini.. nsb bek dari Senai nk ke Sport Club tuh tak de la jauh sangat.. euhuhuhu

--> ehuhuhuhu sedeyh woo… Joned dapat keje kat Putrajaya.. ehuhuhu ala.. nanti abis la my team da takde stricker terbayek.. ehuhuhu.. Jun. saya doakan anda bahagia and Berjaya.. jangan lupekan kami disini.. ehuhuhu
-->
-->
3rd day- Wednesday – 15/6/09
Hari ketiga… info kat course makin mencabar.. wah.. petang nih kiteorang da plan nk g Hutan Bandar, Bandar Putera. Semalam after balik dari futsal.. lalu kat situ.. tp gelap gelita.. so. Ktorang da plan nk g ari nih… wahh.. tak sabar nk abis kelas.. ehuhuhu :P nampak dalam kegelapan itu, cam cantik tempatnye… J
Abis je kelas.. seme orang da ready nk pegi. Ajak geng penyapu dorang tanak g.. sebabnye. Dorang malam tuh ade futsal lagy.. ladies.. tak perlu la men.. sebabnye.. semalam dorang tak puas men.. tak dapat nk rembat kuat2… kecuali si Amir.. argh luw.. mmg lebeyh.. wawawawa :P
Aite.. kol 6 seme orang da siap.. kec si Fana and Joned.. mereka ade hal.. so tak dpat la nk join ktorang.. so cume 7 orang je la pegy ( jaja-si Mentibang laut, Biha, Suan, Adila, Yatot, Kak Zam and Me) macam orang jakun sampai2 je terus amik gambo kat depan Hutan Bandar.. aku ckap “da macam bangla da.. amik pic cam tuh..” wakakakak tp.. ape kan daya… kami tetap mengambil gambar.. ye la.. bile lagy nk pegi… kalo da kat JB takkan la semata2 nk turun Kulai sebab nk pegi Hutan Bandar tuh kan..
Ok… pic dimulakan disini.. ehuuhuhu:P sian dak suan taw.. sanggup amik pic tertunduk2. Kat jalan… tp.. hasilnye.. memuaskan.. cayalah suan.. u go gurl... heee... :P
berjalan2 kat situ... jaja memulakan lawak mentibang lautnye.. ehuhuhu aku bile dengar jaja cakap je.. aku rase cam lawak giler.. weyh mane ko dpat nama mentibang tuh weyh.. aku tak pernah dengar pun.. wakakakak.. adeyh.. cam budak jakun tengok ikan.. banyak gilak.. tak tertahan.. ramai pengunjung kat situ siap beli makanan ikan tok bg dorang makan.. ahahahah tgk la aksi budak2 jakun yang dirakam oleh Biha.. ps-Biha pun same je spesis ngan ktorang cumenye.. dye sedang memegang camera.. so we cought in act.. wakakakakaka
after jalan2 tuh.. aku nampak budak kunen.. ye la.. i like yellow so much.. so aku try la nk dekat ngan budak kunen tuh.. ish.. cam tak percaya.. suan lagy berani dari aku.. dye yang ajak aku.. seme budak da terkinja2 tanak.. geli katenye... suan dengan ilek nye.. memegang budak kunen tersebut.. rileks giler ok.. baru aku ingt minah ni dulu keje kat Afamosa.. maka.. budak2 yang spesis nih seme dye da biasa je... aku siap.. soh suan dulu.. u tkot ke afrina... LAME!! wakakakak :P LOL



budak2 nih nk datang dekat pun dorang tanak.. heee... kesian kami.. ehuhuhu tp.. nih pengalaman pertama aku.. hohohoho time dye gelak or menggeliat tuh.. perghh... geli giler ok.. tersngt geli.. siyess... ehuhuhuhu :P abang kat blakang tuh chumel ok.. ehuhuhuhu :P dye wat tak layan je bile time aku tnya.. takpe2.. ehuhuhuhu :P

perjalanan diteruskan.. tp ktorang terstuck bile bertemu dengan wonderpet.. ehuhuhuhu :P wonderpet tersangat la chumel. yang paling tak tahan.. time tgk ikan tuh.. ade sorang budak kecik perempuan.. dye panggil ikan cam panggil kuceng.. meowww... wakakakakak berdekah aku dengarr... anda sungguh chumel ok..wawawawaw

after balik dr Bandar Putera tuh sempat singgah lak kat IOI Mall.. weyh... tmpat nih mmg kenangan mengusik jiwa nih haa... time dulu kat perangkaan aku kene keje ngan ijal rongak sebenarnye.. tp.. mase tuh pose kot.. dye malas nk g.. delay2.. siot tol dak ijal.. ahahahah.. tp tak pe la.. sebab dye pun ade kaberkan keje ku.. ehuhuhuhu.. mase tuh wat ngan laile ngan kak besar.. thanks korang.. (^.^)

balik dari Hutan Bandar tuh kami lapa giler ok.. dengan tak mandinye.. kami terus meluru makan kat dewan makan.. after makan.. men pingpong puler... hee.. saksikan aksi suan yang tersangat chumel.. I LIKE... heee.. :P
tengok suan mengsmash bola.. tak lepas net la suan.. hee.. tengok yang tengah duduk tuh.. cam coach la seyh.. wakakakakak :P
after men2 ni ha.. teringat terase lame gler tak bukak email.. so g la kat sebelah opis tuh haa.. pinjam laptop biha... nih la pic mereka2 di bilik sedang membuka email.. takot2 bos ade anta email.. soh wat keje.. hee... :P chumel mereka... 4th day- Thursday – 16/6/09 aka Last day..

hee.. cam tak sangka da last day.. ehuhuhu :P so.. ktorang dari pagy da amik pic da.. ehuhuhu sibuk btol.. ahahaha.. :P


nih picture time nk kuwa g klas.. aku dressing cam makcik ari tuh.. ehuhuhu malas nk iron baju.. asik2 pinjam iron suan je.. aku segan.. wawkakakakak.. adoiyaii.. ehuhuhuhu :P aku kalis pakai suit... tp cam tetap tak berhasil.. adila kate... aku cam makcik nk g pasar.. alahai.. kesian.. ehuhuhuhu :P


nih lak pic time kat dlm kelas.. ehuhuhu ngan encik Hisham.. terharu giler bile dapat buku PMBOK tuh free.. da la mahal weyh.. giler kentang.. 189.00 so.. kiteorang kene la baca n lulus gak.. ditaja sepenuhnya.. sepatutnye bersyukurr.. ehuhuhuhu adeyh laa..


nih pic bersama team(kak zam,yatot,fana n joned).. ade plak mamat nih mnyelit.. sibuk je taw.. saya suke tulisan joned kat kertas tuh.. sangat kemas.. heee... saya tulis tajuk je.. ehuhuhuhu :P
pic makan tengahari yang sangat mabeles.. arghh.. sepanjang ktorang kat sini.. mmg makan sedap gilak.. ehuhuhuhu tp yang last power la.. nasi beryani... ehuhuhuhu
opss.. saya sedang makan.. adeyh la.. cikunun dak afrina tuh.. sian joned pun tengah makan.. ahahahah :P

pas habis kelas ktorang abiskan mase amik pic byk2.. ehuhuhu byk la aksi2 lakunan anak wayang.. malas nk letak kat sini.. sebab semenye wayang.. rekaan semata2.. tak original.. wakakaka.. ape yang paling besh.. bgunan nih kaler IM.. cantek.. (^.^) saksikan sendiri.. cantik tak pic kami... kredit tuh abeh. yang amikkan pic kami... carer beh. terbaek.. :P

im gonna mish joned so much.. (^.^) huuu.. sdeyh plak tetibe... joned nk g jauh.. hukhukhuk
b4 ktorang check out.. ilek2 je ktorang.. abis klas kol 5.. then balik pas magrib.. sebab nk elakkan jem... biasa la kan... congested area.. da taw da.. ehuhuhu tak payah cari pasal nk g meredah.. tak de maknenye... saya pulang bersama adila sebabnye.. merry sakit.. tiba2 dye sakit.. tuh la.. tuan dye tuh ganas sangat.. bwak laju2.. dengar cite silender dye pecah?? tah ye tah tak. saya bukannye arif sangat tentang bab2 kete ni ha.. ehuhuhuhu

ape pun.. hopefully allof us CAPM first batch nih lulus dengan cemerlangnya... semoga kite seme berjaya dapat pangkat CAPM kat hujung nama tuh kan... heee... :P penat tp mmg seronok.. :P last kenangan bersama kot... ish.. jiwa tersentap plak... wawawawa :P

ps- aku amik mase 3 hari kot nk siapkan blog nih... asik banyak sangat rintangannya. akhirnya aku siap juge.. ehuhuhuhuhu tu pun kat opis.. kalo kat rumah.. tah bile nk siap.. heuhuhuhu credit to Suan and Biha as Camera Owner and sape2 yang tlong amikkan pic.. thanks a bunch

2 comments:

bihahaha said...

ohohoi makasih rina m'story da mory!

adawiyah said...

besnyeee!!!!!!!!

wahh...aizud da dapat keje...gomen ke...
pastuh da ade awek lg tuh...wawawa...lagik daku jeles...mn jnji2 dia nak masuk minang aku ni...
ko tolong ckp kat die sket...prjanjian ttp prjanjian (chett...ble die da keje gomen baru trhegeh2...hahaha!!!)

afrina...bile turn kite plak ni....??