Thursday, June 18, 2009

mingu yang PALING memenatkan.. but totally FUN!! Episode 1

camner nk start ni haa... aku pun tak reti.. got a lot of stories to be told. aishhh..

FRIDAY 12/6/09

hari yang agak menakotkan... hui.. nk taw kenapa..?? sebabnye.. kene g interview kat MPPG... yang paling terharu.. mak ayah aku siap bercuti tok anta aku.. ishh.. cam biasa la.. berdebar2 bile nk g interview nih.. kol 810 aku da sampai bersama mereka... ya Allah.. ramainye candidate.. ehuhuhu... ade ke seme 7 jawatan.. buat interview pada mase yang same.. setiap satu jawatan ade 7-8 orang.. cube kire ade brapa.. ade dalam 50 orang kot.. ehuhuhuhu pergh.. kol bape turn aku ni haa..

tunggu punya tuggu... dok la sebelah sorang akak nih.. da 5 tahun keje kat shipping company.. tp dye keje as clark je.. dye amik town planning.. dye baru nk pulang ke pangkal jalan katanya... wakakakak.. cam kelaka la juge.. ehuhuhuhu tp aku doakan la dye dapat.. sebab dye da lame keje kat company tuh.. smpai mase dye nk settle down.. ehuhuhu mule2 aku call staff kat MPPG tuh kate.. ade 7 calon nk pakai 3 orang.. aku bukan maen suke.. one day b4 aku call dorang ubah plak dahh... dye kate.. ade 7 calon.. nak pakai sorang.. so chance aku 1 out of 7.. duhhh... berdoa je la.. kalo ade rezeki tak kemana kan..?

tunggu2... dalam kol 10 lepas 6 orang kot masuk kat bilik interview.. ade sorang akak nih kuwa buat pengumuman.. dye kate.. akan disambung kol 230ptg.. WTH... giler kentang.. takkan la aku nk balik umah pulak... aiseyh.. da la ade mak ayah aku.. ehuhuhuhu aishhh... maka dengan itu.. kami pun gerak la g umah Pak Ngah kat Kg Pasir Putih.. nsb bek la ade sedarakan.. kalo tak.. harusla kene balik kerumah.. then datang semula.. sungguh tak worth it ok.. ;) after umah Pak Ngah.. g umah Pak Andak plak.. dye dok kat Tmn Tnjung Puteri.. rumah baru... dapat durian runtuh.. bukan durian la.. sebabnye... Pak Andak accident.. teruk gak.. siap koma.. n rumah tuh hasil dwet insuran dye... ade hikmah disebalik kejadian kan??

sambung cite kat interview session..huhuhu saya mintak excuse nk dipercepatkan sebab ade program petang tuh.. nk kene g Desaru.. sebab ade GREEN gathering.. ehuhuhu :P saya agak exited nk g.. harus la.. nk g jumpe budak2 GREEN semulaa.. ehuhuhu yang penting saya nk jumpe Dayah.. my rumet.. :) heeee.. :> tak sabar... aishh.. panjang plak elobrationnye.. ape yang penting.. mase kat interview tuh.. aku jadi cam emosi.. aku cam geram.. aku nk buktikan yang aku leh buat keje.. ehuhuhuhu aku dapat pujian kat bilik tuh.. tp aku tataw la.. tu cume anak wayang... ehohohoho ape2 aje laa.. yang penting aku percaya kat rezeki.. serius.. kalo da mmg rezeki aku.. tak kemana.. :) kan ?

petang tuh aku alik mah tak sempat nk kemas beg.. aku mintak tolong my sista kemas barang2 aku.. ahahahah.. THANKS sis.. :) aku janji ngan dorang kol 400pm.. tp aku lewat skit kot.. ehuhuhu sory guys... aku saing ngan fana.. dalam kete fana ade suzana,noraini, n aku la.. kete dila ade suan,biha,amni... orait.. perjalanan bermulaa.. :> hujan lebat giler ok.. tersangat.. shian gak kat fahna... sebab kene drive dlm keadaan hujan lebat camtuh.. weyh.. ngantok giler kat dlm kereta.. tp tak smpai hati nk tdo weyh.. ehuhuhuhu :)

sampai kat desaru dalam pukul 6 lebeh.. we are a bit late.. sebab katenye register kol 5-7pm.. tp.. masalah plak timbul... tetibe je mase register.. dye kate.. kene dok kat hotel sebelah.. Hotel Desaru Damai.. ehuhuhu aku takot act nk tdo situ sebab aku da dengar cite dari ummi, bubu ngan alip mase dok situ. menakotkan.. huii.. aku tak de pilihan la... kena la wat juge,,, weyh.. penat2... kene tuka otel plak.. plak tuh.. makan kat tempat laen.. bukan kat otel same.. Shheeettt.... adoiyai.. ehohohoho giler kentang kiosk giler... check in otel laen. pastu,.. makan n event kat tempat laen.. weyh nanik.. ko tak wat keje ko eyh? wakakakakak :P LOL

mase makan.. da terbabai2 cam anak beruk.. wakakakaka.. :P ye la.. kawan kan ramai.. sibuk dok berceloteh la ngan member2 yang da lame tak jumpe.. rindu ok.. :) heee.. kami yang senasib ini.. agaknye.. sebab tuh la ikatan tuh agak kuat.. :) heee.. ape pun mlm dinner tuh aku makan satu meja ngan cik Y.. weyh.. Y ko maken mabeles arr.. pesal maken cantik.. aku je maken buruk.. da la tuh.. maken tembam.. wawawa :P

malam tuh da takde seat yang kosong.. tinggal kat depan je.. aku dok satu meja ngan budak2 yang lambat tuh arr.. fahna cam biasa la.. dye tuh nk kan ske exposure.. :) dye dok tempat laen.. aku + dayah+noni+suzana+amer+din.. hui.. di conquer ngan dak2 IRDA dodol.. ehuhuhu :P ape bole buat.. adeyh laa.. maka.. bile budak2 IRDA berjumpe.. berlakulah perbualan geng2 penyapu.. ehuhuhu adeyh.. tak abis2... amir n din menyalahkan noni sebab menurut mereka noni nih kecewakan ati lelaki.. noni cam biasa la.. ape lagy... naik angin.. dorang men conteng2 buku2.. wakakakakkaka sengal la dorang nih.. cam kanak2 riang.. mangkuk!! " i hate noni" <- amir tulis... "i hate amir" noni tulis.. wakakakka aku ckp.. kawen jugak karang budak 2 eko ni haa.. wawawawa

sesi malam tuh cume pengenalpastian cita2.. aku pun kadang2 lost juge. terlupe tentang cita2 aku.. wakakakka :P LOL macam tak berkesan sesi malam tuh.. ehuhuhu sebabnye.. seme orang sibuk beriunion..ehuhuhuhu sibuk berbual la.. sian Dr Ismail.. sibuk dok terangkan kat depan.. ktorang kat meja depan ni ha.. sibuk siap men chat kat kertas.. wakakakak mmg shame on u afrina. what ya doin... wawawawa :P LOL ape pun.. seme orang nampak letih.. ehuhuhu what a long day for me...

ps- aku tak de pic la... cik Y... seronok bace blog ko penuh pic... ehuhuhuhu :P this blog will be continue....

1 comment:

BuBu said...

sis..
takoot ke duk desaru damai?
gwe skang di sini.. taklimat.
ok la tmpt ni.. cuti bajet..