Monday, December 14, 2009

Rentetan sepanjang tahun 2009


ahaa.. meh la sekilas pandang.. what happened to me within this year.. 2009
agak bermakna.. tp.. agak sedih.. ahaa.. jomla...

Januari - 5 : aku secara rasminya masuk ke pejabat sebagai seorang trainee aku dok kat department IP.. aku masuk bersama 2 3 orang kawan aku yang laen.. Ijan, Suzana, and Amil.. Amil ya Allah.. memang mase mula2.. tak nk bercakap ngan aku.. tp lame2.. ok la.. aku sepak ko kang Amil... hahahaha aku pegi kerja naik bus.. hee.. agak gembiraa.. huuiii

Februari - I attend satu workshop yang supposely attended by my boss.. and i get the certificated.. weee.. seronoknyee.. :) kawan saya mase sekolah cik Siti Zuliyana bertunang..heee seronok beliau.. :)
8 : My bro's bday... we celebrate it at Kukup...
Ijan my desk mate kat sebelah da decide tok tinggalkan kami untuk jadi seorang lilin... ala.. salah.. nk jadi seorang guru... huuuu...ketidak sanggupan beliau untuk menerokai alam koperat yang penuh dengan pancaroba dan seme nk cepat.. ehuhuhu

Mac - join KBS Bukit Saujana.. huuu agak mencabar.. lalalala aku sorang je gurl dlam society tu.. yang aktif n datang meeting laa... aku dapt jadi ajk ape tah tak engat.. :) weee
25: Luna kucing kesayangan aku da mati akibat terjun dari tingkat 6.. huuu kesedehan aku tak terkata.. huhuhuhu
earth hour
aku terlibat dengan accident kecil... guard kat tepi blah sebelah pemandu tercabut...
Pegy interview jadi pegawai keselamatan kat SUK.. ehuhuhu
aku jumpe ngan sorang uncle kat taxi.. aku berbual ngan dye.. ehuhu dye bagi aku timeline.. w/i 2 years aku kene terer english.. ehuhuhu so.. aku kene prove it right.. ehuhuhu


April - Sturggle time nk abiskan PMP ngan Paul... aha.. sape Paul?? weee ex bf saya?? owwhhh tidakk...wawawa kawan consultant saye.. hee... i improve much after i werk with him more than 3 month rasenye.. ehuhuhuhu adik aku si Ngah beli Suffix.. sedap aku bg nama.. rupenye name dye adik aku bg Johny.. :) huhuhuhuhu

5: ade tournament futsal.. my team ade 2 team yang wakil Kulai FC name team kami Kulai A and Kulai B.. ahahahh nama ni bukan pilhan kami..act macam2 name da kami reka.. tp aku paling suke " tri - Angle girls" wee.. tp nama terpaksa ikut sponsor la.. hahahahah :) Kulai A ( yatot,maz,sal,nana,adila,su-an,amirul) n Kulai B (farhana,r.farhana yang kulit beliaw terkoyak,noni my excellent gollie, ayuni my striker yang jd defender smlam, nisak defend yang try byk kali tok masukkan goal, joned yang tetap bermain walau kaki injured)saya sayang kamuu semuaa.. huuu nih kite titik permulaan kami yang pertama.. kami mengharap akan ade tournament lagy.. kalah tapi memang rase seronok sebab we RE the TEAM!

Bulan ni jugak aku jatuh hati kat Rabecca Bloomwood.. ahahahha besh ok bcab buku tuh and aku tak sangka cite dye ringkas, menarik dan selamba.. :) aku sangat suke... weee

bulan ni ligat bermaen Futsal.. ehuhuhu lawan ngan Kulai Fc yang sebenar.. ehuhuhuh adeyh la.. mereka mantap.. tah la.. nk kate kami ni tak de kemahuan. we really have that.. tp.. tu laa.. cume tak de skill kot.. ehhuhuh

Bulan ni jugak.. gegerl kesakitan di tepi Persada,.. ehuhuhu kesian aku tunggu lame tok minyak break tu.. ehuhuhuhu ape pun.thanks to all sebab tolong aku..owhh si gegerl.. dye terus dikejarkan ke hospital after that day.. :)

Mei - Citer Twillight kuwa.. sangat besh ok.. weee aku terpesona ngan jalan cerita dan heronye yang hensem.. weee sambut mothers day kat kampung.. celebrate mother's day with Tok yah sekali.. then makan kat Kukup.. ayah saya banjee.. weee


Jun - 6hb kawanbaik saya mase skola kat SAB, Marina Mansor selamat diakad nikahkan.. wee..s eronok tengok dye seronok and seronok dapt jumpa kawan2.. weee Green gathering..seronok bukan maen sebab dapat jumpe kawan2 GREEN yang laen.. ehuhuhuhu :) attend CAPM kelas kat Senai. pengalaman yang paling besh sekali.. kire dalam bulan 6 jumpe ngan budak green semakin kerap.. jumpa kat futsal, kat opis, gathering kat desaru and kemuncaknya kat CAPM senai.. mase kat kelas besh.. :) walaupun cume beberapa orang je yang join... aku biasa la.. selalu tnya soklan yang complicated.. wawawaa aku amat bersyukur diberikan peluang sebegitu rupa.. :) alhamdulillah... bersama kawan2... sangat seronok damn fun!
but this month ramai orang yang meninggalkan aku kat situ dan meneruskan perjalanan hidup dorang.. aizud n june pergi ke putrajaya.. paul da abis contract, ayuni and maz akan ke dpli..dan ramai layang balah agak sedeyh apabila da spend mase bersama,,, ehuhuhu ape pun mase ni aku still pasrah kerana aku tak dpaat keje laen.. since aku mmg berharap tok keje kat situ.. ehuhuhu


Julai - This month aku diuji lagy.. kali nih kawan rapat aku si Noni plak yang blah tok ke Sime Darby.. katenye environmnet keje sekarang tak sesuai dengan dirinya.. maka dye mahukan exposure baru.. ehuhuhu sian same beliau... tp.. tu la.. aku kekurangan player futsal.. damn.. ehuuhuhu sian team aku da ramai yang blah.. ehuhuhuhu ape pun..aku tak bole nk halang since itu pilihan mereka..ehuhuhu bulan ni jugak aku start berkecimpung main badminton.. ehuhu aku saje2 je main.. rupenye aku kene wakilkan office aku tok tournament.. sheet.. mula3 aku jadi reserve je.. then bile player yang betol2 injured mase training terus nama aku naik.. adeyh la... sukar.. tp.. seronok.. :) owhh.. hati ku dicuri pada bulan ni.. aku dibuai mimpi yang indah sekitar bulan ini.. owhoo.. rupenye..aku jatuh chenta pada si penyapu.. agak sengal ketika itu.. ehuhuhu ktorang struggle tok exam CAPM.. :) aku ade tournament wakil office aku tok main badminton.. and kami kalah ok.. :P dalam no last skali... hahahah kesian... partner aku si fairuz agak kesal dengan ku... wawawa :P


Aug - bulan 8 ni agak penuh juga kalendar aku.. men futsal. yes.. then ade majlis penutup tournament yang aku kalah last week buat kat jotic.. agak besh jugak la majlis tuh.. tp... cam pening2 la mungkin aku byk makan kambing.. hahahahah aku amik exam ptd this month... :) yang keberapa kali eyh.. rasenye 4 or 5 kali kot.. :P never say no..:) sambut bday mek syikin kat umah amir dan ada acara baling tepung.. ehuhuhu kebetulan malm tu ayah keje luar.. so aku alik lmbat mak aku tak marah pun.. ehuhuhuhu then ade pameran bonzai.. aku pergi sama ibu dan ayah.. and snap a few picta.. :) owh bulan kemuncak untuk CAPM.. aku dan kawan2 naik ke KL tok exam.. heheheh nih pun kire agenda penting dalam tahun 2008 dan pengalaman yang sangat menyeronokkan..heheheheh :) perjuangan kami diteruskan dan cume 2 orang je dari team kami yang berjaya.. huhuh yg laen seme padan.. but still aku gembira jua sebab dapat jumpa pakcik mok.. lame tak jumpe dye since abis green.. ehuhuhu owh bulan ni juga start puasa.. :) hehehe kire first time pose la kat ofis baru ni haa.. agak mencabar juaa..sebab selalu alik lambat.. n susa nk buka kat rumah.. ehuhuhu aku ade interview tok diserap masuk kat opis aku tu ha.. tp aku agak tak sedap hati sebab aku akan tinggalkan bos aku yang byk mengajar aku.. huhuuh sedeyh tp pilihan da ade dalam pikiran cume tak luahkan lagy.. ehuhuhu

September - Buka pose kat kampung bersama family besar... and aku potong rmbut cam budak skola tadika.. tp aku rase aku kiut ok..hahahahah :P tah camner aku contact alik ngan my ex bf.. n dye tnyaklan soklan yang agak bodoh dan aku pissed off ngan dye.. pewlish la.. tah kenapa aku perlu ade rase perasaan sebegitu.. ehuhuhu :P event paling penting this month... aku kehilangan gegerl buat selamanya.. adik aku drive and accident kat jalan kulai-kota tinggi.. gegerl di iktiraf total lost.. mula2 aku ingtkan tak teruk and boleh baiki lagy.. rupenye.. tak bole.. aku ternanes.. sebab aku sayang gegerl.. and bermula dari bulan ini... aku takde kenderaan.. agak sukar... aku pegy keje bersama ibu dan ayah.. terpaksa menyusahkan mereka lagy.. dan balik aku naik bus ataw teksi..ehuhuhu event penting lagy. even aku kehilangan gegerl tp aku dikurniakan dengan rezeki.. aku dapat kerja disitu.. alhamdulillah... berkat doa keluarga ku dan usaha ku yang tak seberapa itu.. heee hari raya.. dan sambutan secara sederhana agak tak besh tahun ni.. sebab aku pilih kaler hijau.. eeEE pic raye aku seme chumet.. eeEEe gila geli!aku da start keje kat department baru n still buat subjek yang same mase aku kat department lame.. :)
aku mase ni ade relationship ngan U...

Oktober - ada small earth quake.. aku agak terperanjat.. ehuhuhu adeyh la.. takot puna de.. sebab aku pernah merasa mase tahun bila tah.,. ade sekali mase kat rumah.. kol 3 pagy ktorang satu family kuwa and sok nya kami seme tak keje n tak skola.. huhuhu menakotkan.. lalalal U buat perangai.. da start and nampak da mase awal bulan ni.. ehuhuh nmpak gayanya.. dye bukanlah orangnya..ehuhuhu adeyh la.. kawan baik aku mase kat Terengganu kawen. cik Zinnerah akan berkahwin dengan Adli.. ehuhuhu :) seronoknye dapat bertemu kawan2 semula. tapi sayang tak dapat jumpe Iedah.. ehuhuhu kontark budak green da abis.. and Saidan and Sham tinggalkan kami.. ehuhuhu ade la maik pic skit.. walaupun takde ceremony ngan idan.. ehuhuhu :P aku jaga booth tok IJO.. :) and Zinn datang JB ade jemputan kat Singapore.. ehuhu dapat jumpe beliau lagy.. :)


November 4 : bday adikku.. sambut kat Danga Gardern.. makan sea food mabeles.. euhuhuhu aku belikan dye adiah armani code.. ehuhuhu aku pilih sorang2.. ehuhuhu agak sukar.. lalalal tp akhirnya.. dye sukakannya... aku g Dinner JP.. ehuhuh da lame aku tak join mereka.. ehuhuhu
- 7 : aku menyambut hari lahir ku yang ke 25.,, wahh aku da semakin tua tanpa aku sedari... ahahahah sedar la diri tu cikit yer cik afrina.. hahahaha sambut hari raya haji... owhoo and start dari bulan ni da lame tak mengaktifkan diri.. berat aku maken naik membuak2.. ehuhuhu nk wat camno.. lalalala

Disember - Aku makin tak produktif.. aku semakin bz.. dan hanyut ngan kerja2 yang diberikan.. waktu pulang ku mmg lewat.. paling awal kol 630pm.. ehuhuhu spend mase bersama keluarga bercuti ke Mersing, Sri Kandi..seronok bile da lame tak bercuti.. and spend mase bersama kuarga.. jogging di pantai pada pagy hari... heee.. :) amir da pindah dok sebalah aku n dye buat evolusi dengan pengemasan.. ehuhu dye tak bole tengok bende sepah2.. ehuhu ade satu hari tu kiteorang amik tok berkemas.. ehuhuhu :P sambut bday azzad kat opis.. :) and aku exam CAPM kali ke 2.. aku dok KL lame n dok umah Pak Su aku.. seronok ok.. then after exam jumpe mamat mok n my old skool fwen.. seronok ok.. :) and aku achieve ape yang aku nak akhirnya.. ehuhu aku lulus CAPM.. alhamdulillah after 2nd tries.. aku berjaya.. :) aku gembira.. tp.. financial aku tak brapa nk elok..sambut bday mak aku ala kadar ngan pak cik aku sekali.. ade event penting this month ade kejadian huru hara kat family besar.. agak serius keadaan itu.. ehuhu ape pun at last...anjing yang menyalak penat dan terus diam.. ehuhuhuhu

ape pun rentetan ini biasa2 je.. aku anggap 2009 nih sebagai starting utk aku jadi lebih kuat.. and aku jadikan sebagai starting dan baseline.. semoga tahun yang akan datang membuatkan aku lebih kuat untuk terima segala ujian dari NYA... insyalllah.. aku yakin DIA takkan tinggalkan aku sendiri... aku kene selalu ingat aku ada DIA... hopefully seme orang pun begitu juaaa.. :) ingat kite still ada DIA.. :)
zwani.com myspace graphic comments
Girly Graphic Comments

1 comment:

bihah said...

yo Ms. SA Rina! May you have a blissful 1431 & 2010 :) Menambah lesson learned untuk diarchive bersama PMP yang mantop!