Sunday, January 31, 2010

Berkabung dah berakhir..

  • Tarikh berkabung dah berakhir... bermula dari 23 Januari habis 29 Januari 2010
  • Kemangkatan beliau amat terasa... walaupun tak pernah berjumpa atau berurusan secara terus.. tapi kemangkatan beliau amat memilukan.. seluruh Johor terasa sayu dan syahdu
  • Hari Jumaat sebelum beliau diumumkan mangkat, hari tu sangat muram dan mendung...
  • Aku terlepas cakap.. rugi la dye mangkat ari jumaat.. terasa plak.. ehuhuh padan muke aku.. ehuhuhu now terase kehilangannya.. :( al fatihah.. 
  • Start hari Isnin, semua warga pejabat start berkabung.. nampaknya ade masalah komunikasi disini sebab hari sebelumnya kami diberikan email mengatakan untuk memakai tudung hitam..? aku agak konfius
  • Bila diceritakan hal ini kat rumah, mak ayah ku bermati2an mengatakan arahan tu salah.. tapi masalahnya, ini orang tertinggi dalam HR yang bagitahu.. even my boss pun bgtaw.. kene pakai tudung hitam sudaahh..aishhh...
  • Bila semua warga pejabat memakai tudung putih dan songkok dengan lilitan kain/reben warna putih... nampak macam ada kesatuan disitu.. kami semua sehaluan.. namun begitu ada juga yang tak nak berkabung sebab mereka bukan rakyat Johor... tidak kah mereka itu kejam??? bukannya salah untuk berkabung?
  • Aku naik angin bila dengar cerita camtu.. namun.. tak perlu la kite berlaku emosi yang melampau... aku kutuk je la.. nk berdepan rasenya tak begitu nk kuat.. ehuhuhu abaikan mereka... semua orang mempunyai pendirian dan pemikiran masing2.. :)
  • Tersentuh bila kanak2 pun turut berkabung. memakai songkok dan tudung putih.. :) mungkin merke juga mempunyai rase dan pendapat yang berbeza..
  • Ape pun last week terase kami semua bersatu.. :) tah tahu kenapa mereka memakai sebegitu adakah kerana mengikut peraturan atau memang betul2 menghormati kemangkatan beliau..
  • Pic Almarhum Sultan Iskandar semasa merasmikan acara di Negeri Johor.. owwhhh beliau seorang yang kidal.. :) selalunya orang yang kidal ini kreatif...
  • Al- fatihah untuknya semoga beliau aman di dunia sana... :) amin..

3 comments:

Aizuddin said...

CEO IRDA yang sekarang tu orang mana? orang Johor ke?

MARXism said...

hahahha.. i know what you mean.. (sedang periksa "pekung" di dada).. really i do..

@Fr!^n@ said...

aizud - orang Muar jugaa.. ehuhuhu
Marx - i think tersalah blog ni haa.. :P