Thursday, March 18, 2010

theres a hole in a man heart..

I took this quote from the movie entitle Fantastic Four 2...hmmm.. memang betol la kate2 tu.. disebabkan hole itu manusia takkan pernah puas dengan apa yang dia miliki and apa yang mereka ada setakat ini.. dan pada aku setiap kejadian itu sure ade hikmahnya.. maka bersamaan jua dengan hole yang ade kat hati setiap manusia.. 

Secara logiknya.. kalo ade lubang kat dalam mangkuk or pinggan plastik.. maka.. dye akan bocor.. and bila bocor.. letakla banyak mana makanan or apa2 barang dalam pinggan itu.. still..makanan itu akan habis.. tp terpk plak aku.. sure dye akan bergantung plak pada saiz lubang tersebut dan makanan tersebut.. hee.. :) there are a lot of factors then.. heee. :)

Aku rase semua manusia perlu ada hole in thier heart.. but then.. need to assure that their hole is not big enough to take out all the thing that they have now.. huuu.. perlu ade.. untuk kite kejar apa yang kite nak.. hidup memang kena ade cita2. memang kene ade objektif utama.. huhuhu kirenya kene ade mission and setelah kite berjaya tu.. we are not at the destination.. success of our objective is a journey... hee.. kalo baca ayat aku ni.. nampak sangat hole aku sangat besar dalam cerita ini.. heee..

Pucuk pangkalnya.. kite perlu sukat la sebesar mane hole kita itu.. whatever it is... kite mesti bersyukur dengan setiap pemberianNYA setiap saat.. :) bukanlah kejayaan kita seorang.. kalo bukan DIA bagi permission.. :) heee.. tak de makna segalanyaa.. maka... whatever it is... syukur itu penting... so.. hole will still remain.. but then,, ingt kite pun hidup atas izinNYA.. syukurlaahhh...

ps- hopefully i will still syukur whatever happen to me :) mesti ada hikmahh.. cayokkk