Sunday, August 14, 2011

Post Iftar di Kapten Steamboat

14 August 2011


Semalam berkesempatan untuk beriftar di Kapten Steamboat... Kalau korang nak tahu kat mana Kapten ni.. aku tak tahu alamatnya.. tapi.. bole bagi rough location kat mana Kapten Steamboat ni... kalau korang dari Bandar JB nak ke Utara (Skudai) lalu Jalan Skudai, korang akan nampak Taman Tasek sebelah kanan korang.. belah kiri korang ade inner road.. tak sama level dengan Jalan Skudai..ada shop lot baru.. jadi kat situ la kedai Kapten ni terletak... janji nak sampai sane for all attendees pukul 8.30pm... I'm a bit early sebab saya kene ditugaskan untuk bawak kek..kenapa ada kek? huuuu that y we are here.. :)

Sampai-sampai je kat kedai tu.. aku ternampak a bunch of people outside the shop..rupenya.. memanglah aku kenal sangat.. It's Azzad and Kak Zam's team mase kat desaru... budak2 group Greeneration.. woaaahhh.. what a coincidence.. bertemu dengan mereka jua... huuu... aku salam budak2 perempuan..si Ebit, Zam, tunang Sham.. Bon plak ngah cakap phone.. so tak sempat la nak salam beliau.. then aku naik atas... bila saya naik.. macam tak percaya ada kedai kat atas tu.. huuu masa masuk kat tangga tu aku cam teragak-agak nak naik.. ni first time kot.. sebab tu laa.. hahaha

Bila da sampai aku terus approach counter.. aku tanya mana meja yang telah ditempah and aku mintak dia simpankan kek.. huuuu after tu aku terus duduk kat meja yang ditempah.. woahhh sorang-sorang.. tempat makan ni sangat cantik.. aku suke.. theme dia macam.. arr kedai yang dekat pelabuhan kat oversea.. tah.. aku rase camtu.. sangat suke.. 
Ni lah meja yang ditempah.. best duduk luar ade angin lepak-lepak sambil bersila.. :)
Tapi...time ni kesabaran aku diuji.. pukul 830pm sorang pun tak nampak bayang... huuuu dan akhirnya pukul 9pm baru dorang sampai.. tu pun belum full house..masih ada lagi yang masih tak sampai.. huuuu semua orang sampai pukul 920pm... then bila da smpai..baru nak set up nak makan soup apa... and g amik makanan.. makanan dia tak banyak pilihan.. dan banyak juga yang dah habis.. maybe sebab dah lewat.. sebab mungkin orang yang berbuka tadi dah habiskan segala yang sedap.. huhuhuhu tapi kualiti makanan ini tak berapa nak memuaskan hati..

Service yang diberikan memuaskan.. dorang melayan kerenah untuk kitaorang tuka soup dari tom yam ke soup biasa... pastu plak.. mase aku set up kek dorang siap nyanyikan lagu happy birthday kepada mereka yang diaraikan.. :) seronok..selain daripada itu pekerja mereka semua baik-baik dan peramah la.. maybe sebab kedai ni baru bukak kot.. dorang sempat berbual dengan aku.. tanya kenapa aku tak makan.. duduk sorang-sorang.. bila aku cakap aku tunggu kawan..dia senyum je..dari segi service memang ok la..selain dari tempat yang cantik..


Mungkin dorang boleh add more variety pada makanan yang dorang ada... sebenarnya kami datang sini pun sebab tempat ni boleh dikatakan privacy sikit... sebabnya kami nak sambut belated birthday cik Yana yang jatuh pada 11hb.. dan advance birthday Kikin pada 14hb.. so hari jumaat ni kira tengah-tengah la..since hari Sabtu dan Ahad aku agak sukar untuk keluar... wehuuu aku tak pasti samada dorang perasan atau tidak.. aku yakin dorang tak perasan sampai aku g set kek kat area kaunter. tiba-tiba si Yana ni keluar.. dia cakap.. "Afrinaa... awak buat apa tu??" olor... habislah suprise untuk mereka... tapi yang pasti Kikin tak tahu kot.. malam tu kiteorang nak sambut birthday dia sekali.. huuu


Ape pun malam tu we totally had fun together.. tapi sian si Amir la.. kene melayan kerenah kami untuk ambil gambar berlima.. alahai... sian Amir... maafkan kami yer..Selamat Ulangtahun untuk kedua-dua sahabat saya..semoga kamu berdua sihat dan dilimpahkan rahmatNya selalu... amin


Ps- gambar-gambir kami aku bakal masukkan bila aku da dapat dari tuan kamera mungkin Isnin ini.. nantikann kemunculan gambar-gambir kami..woahhh..ayat nak macam retiss.. :P ape pun.. till then korang.. Asslamualaikum


4 comments:

James Alexander said...

macam menarik tempat ini...

mungkin akan dikunjungi dalam siri adventure sy yg akan datang... hehehe...

@Fr!^n@ said...

James - jgn kata nak sahur je kirenya...kedai ni tutup kol 12 taw..haha

pelik2perfect said...

hai mek...cam best la cite ko nih..hehe..kat ne kedai ni..best gak lau kita wat iftar green kan...erm..aku rasa aku mcm da tau jer k spa eyg btahu rahsia aku kat ko tu..keh3...

@Fr!^n@ said...

Pelik a.k.a mirul - first, apsal ko letak nama pelik.. sian mak ayah bagi nama sedap2.. :P iftar budak green tahun ni tak de la mek.. nk buat hari raya je.. huuu

rasiaaa.... owhhh da ade rasie sekarang ngan saye.. :( sendu pule!