Wednesday, September 7, 2011

Ada Apa Dengan Status?

7 September 2011

Hari ni status bbm aku berbunyi begini ... "Counting Days..icon jam.icon berfikir (bubble)".. woaahhh.. ok... first of all ape yang korang akan fikir?? tentulah korang fikir aku tengah kira hari bahagia aku.. ye tak??? aishhhh... bile plak aku tahu bila hari bahagia aku a.k.a tunang ke kawin ke... oitt... pasangan pun tak de weyh..ngaaaa :P camnernya nak ade hubungan sebegitu hendaknya... so pagi-pagi dah ade orang tegur.. Whats up with your status??? huuuu aku bagi tahu bende yang betul.. apa sebenarnya yang sedang bermain dalam fikiran aku.. huuuu

Petang plak, time aku pegi meeting kat MBJB hari ni, boss aku si Min bbm aku.. tanya aku nak sambung study ke tak.. ni ok lah lagi.. dia memang tahu apa dilema yang aku alami.. dan aku pun dah mintak konsultasi dia.. huuu dan akhirnya aku akur... kerana objektif aku dalam karier tak memerlukan aku untuk menuntut pelajaran sampai ke master.. namun misi aku satu ketika dulu aku tepaksa matikan di situ.. mungkin bukan MBA yang aku akan ambil. mungkin benda lain... btw.. kecoh fam aku belah ayah tanya aku samada aku tengah sambung study ke apa.. aishhh mane dorang dapat cerita itu weyh... pelik plak aku.. mungkin aku ada sebut aku ingin.. tapi tak bermaksud aku da sambung sekarang.. huuuu
Bukan status aku ok.. dicedok dari google.. naaa

Tiba-tiba pada masa yang sama.. bos kecik aku.. direct bos aku bbm aku juga.. tapi ayatnya agak sedih bila aku baca.. "you are leaving me are you?? " huh? mula-mula first time baca aku agak tak paham, then aku tulis dan reply.. "leaving to??" aku pening.. owhh dia kata status aku fishy dan dia tanya samada dia perlu tahu ke tak.. then aku reply.. bukan sekarang ni.. maybe later.. huuu dan aku cakap aku sedang draft exit plan aku dari sini.. kemana hala tuju aku... aku kurang pasti.. aku memerlukan masa untuk membentuk diri aku sendiri.. huuu so.. berikan aku masa... huuuu

Ape pun sebenarnya.. aku mengira hari... penggantian puasa aku la.. dan juga projek besar untuk aku.. ini kali pertama aku handle PCT (Project Community Training) dulu aku support je.. but now aku lead.. dan aku rasa aku pun tak lead dengan bagus.. maka aku risau.. :( huuuu then bila aku jawab kat Min.. dia berdekah.. hahahahah dan bila aku reply kat direct bos aku.. dia nyatakan concern dia.. dia kata dia worried.. huuu yups.. maybe next year.. tu pun kalau di izinkanNYA.. kalau tak.. mungkin aku akan stay kat sini saja lor. huuuu

That was it.. pengalaman aku meletakkan status begitu.. so what is ur status today?? hopefully tak menimbulkan konspirasi hendaknya.. aku tengah fikir macamana aku nak habiskan ganti puasa dan nak puasa 6 ni..haihhh..mintak-mintak Allah beri aku peluang untuk menggantikan puasa ini kesemuanya dan kalau boleh biarlah penggantian itu habis di bulan Syawal.. huuu amin.. mudah-mudahan.. jadinya baki sehingga hari ini ada lagi 11 hari..phew.. longgggg wayyyy to goo.. huuuu

Till then kawan-kawan, Assalamualaikum

No comments: