Thursday, October 20, 2011

Keluli Sebenar :)

20 October 2011

Movie terbaik untuk tahun ini.. tu je mampu nak cakap.. jalan penceritaan yang menarik.. lebih touching bila dia bukak cerita berkenaan hubungan antara seorang ayah yang meninggalkan anak beliau semenjak lahir dan bertemu semula ketika kanak-kanak tersebut berumur 11 tahun... cerita ni berplotkan mungkin pada tahun 2020an.. tak pasti tahun berapa tapi kecanggihan alatan yang mereka gunakan berada di tahap yang sangat maju... semua infra tu transparent.. nampak the other side... canggeh dan bergaya ok.. huuuu

Permulaan cerita ini agak slow..kami pun masuk agak lambat.. permulaan cerita dah masuk cerita pasal robot-robot..aku macam lost sikit.. tapi bila dah lama-lama semakin curious nak tahu.. apa sebenarnya pengarah ni nak try sampaikan melalui penceritaan ini.. plot utama dalam cerita ni sebenarnya hubungan ayah dan anak... tu yang utama.. tapi dalam penceritaan itu disertakan dengan gadget yang canggeh manggeh dengan tahap yang mungkin tak terfikir oleh manusia.. manusia akan datang mahukan entertainment yang lebih ganas dan lebih ekstrem..gunakan robot untuk masuk ke arena keganasan... huuu
Charlie, Max and Atom
Scene yang paling seronok di lihat perhubungan antara kedua insan ni. si Hugh Jackman dengan anak dia Max.. memang tersangat sempoi dan superb.. disebalik keganasan dan kemachoan seorang ayah.. terselit juga ciri-ciri kebapaan dalam diri dia.. permulaan journey dorang dimulakan dengan pemilihan si Max anak Huge Jackman untuk ambil si Atom, robot tahun 2014.. huuu Atom ada kelebihan untuk meniru segala gaya tuan dia.. so si Max yang comel ni.. selalu bawak robot dia jalan-jalan.. dan dia mintak tolong ayah dia untuk ajar robot dia bertinju..sebab ayah dia ex boxer yang terkenal dulu.. jadi lost sebab terlalu sukakan robot dan keganaasn robot...

Silalah ke panggung untuk tengok cite ni dengan lebih jelas.. sangat seronok dan aku recommend tengok.. huuu aku bagi 7 out of 10.. dan 3 bintang tak penuh sebab plot permulaan terlalu slow.. penceritaan tentang perempuan yang bersama hugh jackman tu tak di kupas sepenuhnya..jadi macam watak sampingan je.. tak de cerita pasal late mother Max.. jadi macam tak kene pula.. owhh..banyak plak komen aku yer.. anyway.. sape yang nak kan cite aksi + moden + futuristic.. silalah tengok pic ini.. terbaikk..

Ps- bila doran ni cite pasal Atom.. aku teringat abang aku.. wooaahhh touching pule.. huuu

Till Then.. Assalamualaikum :)

5 comments:

ishmahbihabie said...

thanks for the review :) weekend ni jugak saya ajak adik2 tengok wii~

Zul Fattah said...

pernah baca review tentang cite ni.. memang best r diaorg cakap.. tp aku tunggu copy dari kawan dulu r.. hehe

neesa_jun said...

erggh!teringin gila nak tgk cita ni..haha.memula ingat cita melayu tajuk keluli sebenar!u got me!

@Fr!^n@ said...

biha - camner best tak?
fattah - ceyhh... copycat.. :P tgk movie la baru best
neesa - saja saya letak camtu... ade jugak orang terkena.. :P

ghost writer said...

aku dah donlod muvi nih.haha.

aku malas nak layan sorang2 kat bioskop,jadi aku pipil layan depan lappy.