Sunday, June 30, 2013

Allah's Faith

30 Jun 2013

Alhamdulillah feel so recharged after attended the conference.. Alhamdulillah because Allah allowed me to go here and I'm safe and still alive today.

Alhamdulillah as well.. i get the message so clear...Allah dah bagi petunjuk melalui mimpi dan komen komen itu dah cukup utuh untuk aku simpulkan yang Kau bukanlah jodohku.. cukup sampai disini dan hala tuju perjalanan hidupku masih panjang...

Aku da maafkan kamu atas apa yang kamu pernah katakan padaku.. mungkin ini yang terbaik untuk kita... alhamdulillah i get it clear at last.. Subhanallah.. Allah Maha Berkuasa...

Note to myself remember.. semua kejadian yang kita lalui hari ini dah tertulis di luh mahfuz beribu tahun dahulu.. dah tertulis aku ni orang Islam,dilahirkan Islam.. dan patut bersyukur dengan itu.. dan kejadian hari ini menyakitkan..alhamdulillah Allah mahu aku sakit di dunia dan bukan di akhirat...

Alhamdulillah...syukur sangat atas nikmat semua ini... nikmat merata rata dan tidak terkira.. Alhamdulillah...sahabat is always there for me.. syukurnya ya Allah... semoga sahabat2 yang selalu menyokong dan mendokong saya akan mendapat limpah kurnianya..akan dapat apa yang dihajati..sentiasa sihat dan dirahmati olehMu ya Rabb..

Terima kasih atas detik detik ini..atas semua kejadian ini..alhamdulillah...

Tuesday, June 25, 2013

Selamat Tinggal Wahai Shushu Kami

24 June 2013

Entri ni patutnya ditulis sebaik sahaja kami kehilangan Shushu a.k.a Syusyu a.k.a Shu a.k.a Cu... tapi tak berkesempatan untuk menulis atas sebab-sebab yang tertentu.. ala.. manusia.. will always find the reasons kan... huhu

Perjalanan hidup Shu sangat manis.. semasa permulaan hayat beliau.. sangat menyayat hati.. dibuang oleh bonda... kesian beliau.. adik ku jumpa dia dilongkang... tp oleh sebab kasihan adikku bawa pulang dan mandikan beliau.. lepas mandikan dipulangkan semula kepada keluarga. tapi oleh sebab bau dah lain bonda menolak mentah-mentah.. padahal budak Shu masih lagi menyusu..

Menjadi kucing universiti sehingga beberapa bulan dan akhirnya di bawa pulang untuk dibela dirumah kami... huuu makanan kegemaran beliau adalah makanan yang adik aku makan...beliau suke sangat kerepek pisang.. dia akan menggila kalau dapat kerepek pisang... :( Shu... still remember makan sebungkus tak ckup.. dan mahu lagi.. 

Saat dibawa pulang kucing-kucing gemok yang sedia ada tiada lagi dirumah kami.. ditatang bagai minyak yang penuh... dibawa kesana kemari.. digendung di dalam beg masih senyap dan terus berada didalam beg.. kalau pergi mana mana dia akan ikut.. kesana kemari kami angkut dia.. naik motor pun dia ikut jugak.. :'( rindunya kat Shu waktu dia kecil..senang untuk dikelek kesana kemari... tapi nakalnya subhanallah... Allah je la tahu.. bila dia tahu semua orang sayang dia.. die ske tunjukkan perangai bos dia...

Ada sekali tu.. dia kemalangan.. aku bawak dia pergi klinik... and bila doktor nak rawat dia, dia jeling and menjerit.. padahal doktor tu nak tolong dia.. ingat lagi doktor tu cakap.. kucing awak ni manja sangat... dia dah jadi macam king... you kene marah and ajar dia sikit.. nanti dia tanak ikut cakap.. hahahahaha tergelak bila aku dengar doktor tu cakap kat aku camtu.. and sempat jugak aku bagi warning kat Shu jangan garang sangat.. and cakap..Shu budak baikkan.. haha

Kehadiran Shu dalam kehidupan kami sekeluarga sangat significant.. dialah ulam jantung kami... menawar hati kami.. menceriakan keadaan rumah kami..alhamdulillah dengan nikmat ini... 






























































Pengakhiran Shushu dia sakit mulut dan rahang... abis gusi dia berdarah.. mungkin dia tak ckup zat masa die kecil dan salah kami juga sebab tak bagi dia vitamin... satu satunya kucing yang akan menempel disebelah manusia saat kita berbaring.. menemani dan seolah mendengar rintihan kepenatan kita...

Kehilangan beliau merupakan kehilangan yang juga significant sama seperti kewujudan beliau dia rumah ini juga.. terima kasih Shushu kerana telah mengajar tentang kasih sayang dan kelembutan hati.. walaupun macam raja bak kata doktor tu.. Shu tak pernah lagi pancut kencing sepah-sepah walaupun dia seekor kucing jantan.. disebalik keegoan seekor kucing jantan tak pernah dia tidak baring sebelah kami... :'(

Waktu ini biarlah jasad Shu bersemadi dan dimakan oleh mikroorganisma yang ditugaskan untuk meleraikan jasadnya.. namun kenangan bersama Shu.. akan tetap dalam ingatan kami.. Shu..may you rest in peace... we already miss you boy.. semoga kita ketemu di Jannah insyallah... :) 

We will always love you Shu... :) xoxo